Kötelező biztosítás megkötésére mennyi idő áll
rendelkezésemre a vételtől?
Figyelt kérdés
Vettem egy autót és az a kérdésem, hogy mennyi időm van a biztosítást megkötni rá, azt tudom, hogy egy nap viszont az a nap egy naptári napot jelent vagy 24 órát?
Tehát ha megvettem az autót (mondjuk) 10-én 19 órakkor viszont csak 11-én tudom megkötni a biztosítást mondjuk reggel 10-kor akkor jár bünti?
#10 Te melyik században élsz? 8-as leírta,hogy akár mobilról is meg lehet kötni. Amint aláírtad a szerződést, fogod a forgalmit, felkeresed a biztosítód weboldalát és megkötheted rá online a biztosítást, és a visszaigazoló e-maillel, ami perceken belül megjön,már vezetheted is az autót.
2022. aug. 13. 00:29
12/24 anonim válasza:
Hogyha van mobil neted... De hogyha nincs? A lakosság nagy részének luxuscikk a méregdrága mobilnet, hogy ezzel járjon mindenhová.
2022. aug. 13. 00:33
13/24 anonim válasza:
#10: Nem kell bemenni sehova. Online meg lehet kötni.
Igen, a rendőr lehet, hogy elenged, ha épp jó napja van (de az is lehet, hogy nem)
Ha viszont balesetet okozol, akkor a gatyád is rámehet.
Tökre megéri kockáztatni, tényleg.
2022. aug. 13. 00:33
14/24 anonim válasza:
Mondjuk akinek a mobilnet az egy "méregdrága luxuscikk" így 2022-ben, az lehet jobban jár, ha nem vesz autót.
2022. aug. 13. 00:43
15/24 anonim válasza:
Semennyi, azonnal meg kell kötnöd. Amíg nem kötöd meg, egy métert nem mehetsz vele. Ha nem használod, nem mész vele, akkor is meg kell kötnöd, különben megy a fedezetlenségi díj. Ha 13-án veszed az autót, de csak 14-én kötöd a biztosítást, akkor egy nap fedezetlenségi díjat fizetsz. Hiszen az adásvétel pillanatában érdekmúlás miatt a eladó biztosítása megszűnik, onnantól nincs rajta biztosítás. Percek, órák számolásával nem szórakozik senki.
2022. aug. 13. 07:56
16/24 Koplárovics Béci válasza:
"Kár, hogy helyszínen nem lehet ezt megkötni, hanem be kell ballagni érte a biztosítóhoz. "
Mobiltelefonról simán megoldható. Üdv a XXI. században!
Vagy ha nem kötöd meg, és balesetet okozol hazafelé, akkor zsebből fizeted a kárt. Persze imádkozz, hogy ne egy 20 milliós autóban nyomorítst le 4 embert egy életre. No problemo. És tudom, hogy 120 éve vezetsz, és 200 millió balesetmentes fényév van a lábadban, de...
2022. aug. 13. 08:50
17/24 anonim válasza:
"Kár, hogy helyszínen nem lehet ezt megkötni, hanem be kell ballagni érte a biztosítóhoz."
Miért ne lehetne?! Vasárnap vagy ünnepnapon hajnali 2-kor is tudsz biztosítást kötni. 2022-ben Európában az internet, egy laptop, vagy okostelefon nem olyan hű de nagy kuriózum. Jó 10 éve minden biztosításomat on-line kötöm ott ahol épp vagyok. Nem fogok ezért munkahelyi szabadságot kivenni, bebattyogni az ügyfélszolgálatra és végigvárni a sort. Tisztán önszívatás lenne.
2022. aug. 13. 09:19
18/24 anonim válasza:
Tudom nehéz megérteni, de nem mindenkinek telik arra, hogy mobilinternetet is fizessen a rengeteg másik fix kiadás mellett. És ennek semmi köze ahhoz, hogy fenn tudok-e tartani egy autót. Ez tipikusan olyan érv, amikor nem tud mit mondani az illető, ezért beleköt valamibe, csakhogy igaza legyen. Az is elég nagy csőlátásra vall, hogy tisztán és érthetően leírtam, hogy nem mindenkinek van mobilnetje, de csak megmagyarázza, hogy módon neten. Hogyan? Leírtam, hogy nincs. Ez az alapszituáció. Nem tudod megkötni, mert NINCS internet a helyszínen nálad.
2022. aug. 13. 11:13
19/24 anonim válasza:
*kössön neten
2022. aug. 13. 11:14
20/24 anonim válasza:
Feltöltőkártyásként is vehetsz párszáz ft-ért 1 giga netet. Illetve telefonon is meg lehet kötni sok biztosítónál, úgy hogy bediktálod az adataidat.
De igazából tökmindegy. Aki akarja az megoldja a helyszínen, aki meg kifogásokat akar keresni, az majd seggreül, amikor majd egy koccanásért kiszámláznak neki félmilliót.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!