Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kötelező biztosítás megkötésér...

Kötelező biztosítás megkötésére mennyi idő áll rendelkezésemre a vételtől?

Figyelt kérdés

Vettem egy autót és az a kérdésem, hogy mennyi időm van a biztosítást megkötni rá, azt tudom, hogy egy nap viszont az a nap egy naptári napot jelent vagy 24 órát?

Tehát ha megvettem az autót (mondjuk) 10-én 19 órakkor viszont csak 11-én tudom megkötni a biztosítást mondjuk reggel 10-kor akkor jár bünti?

2022. aug. 12. 20:33
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Teljesen abszurdum ez az érvelés, mégha elvi szinten igaz is. Csillagászatian kicsi az esélye annak, hogy pont abban a néhány órás időtartamban fog koccanni, ameddig hazaér, de ha mégis, akkor a biztosítás lesz a legkisebb problémája az embernek. Régen, amikor még nem volt internet elterjedve, akkor sem volt ilyen, most sincsen, ez csak marketing duma, hogy azonnal kösd meg, mert kálium kilépve balesetet szenvedsz hazáig.
2022. aug. 13. 11:48
 22/24 anonim ***** válasza:

"Csillagászatian kicsi az esélye annak, hogy pont abban a néhány órás időtartamban fog koccanni"

De az esély megvan. Tök felesleges kockáztatni.

"de ha mégis, akkor a biztosítás lesz a legkisebb problémája az embernek."

Abban a pillanatban lehet. De pár hét múlva, amikor be kell fizetni a többszázezres vagy milliós összeget, akkor már nagyon is nagy probléma lesz.

"ez csak marketing duma, hogy azonnal kösd meg"

Ez nem marketing duma. A biztosítós cégnek tök mindegy, hogy mikor kötöd meg, ugyanannyit fizetsz. Csak magadat szopatod, ha nem kötöd meg azonnal, de persze mindenki azt csinál amit akar.

Ettől még helytelen azt javasolni, hogy ráér hazáig megkötni, főleg hogy kb. a lakosság kb. 70%-a eleve rendelkezik mobilinternet eléréssel, így jó eséllyel a kérdező is.

2022. aug. 13. 13:33
 23/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!, 600 Ft volt a bünti 1 napért (ami egyébként csak 10óra késés volt)
2022. aug. 14. 09:59
 24/24 anonim válasza:
Sziasztok! Lehet nem itt a helye a kérdésemnek,de remélem mégis valaki tud majd segíteni. Vásároltam egy autót Magyarországon és az auto egy cégnek a nevén van. Nálam van a forgalmi engedély és egy papír egy nyomtatvány,hogy én ezt az autót egy évig használhatom. A céggel es minden nemű kontaktok megszakadt véglegesen! En külföldön vagyok és az autó is természetesen. Azt szeretném,ha a nevemre kerülne és én egyáltalán nem értem ezt az egészet. Köszönöm ,ha tud valaki segíteni!✌️😀 Kérlek titeket,h hadjuk a poénos beszólások vagy hasonlók....! Köszönöm!✌️
2023. márc. 9. 20:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!