Manapság miért nem népszerűek a szedánok?
A legtöbb autó kombi, ferdehátú, de már SUV-ból is többet látni, mint szedánból.
Nekem valahogy mindig a szedán volt az igazi .
A szedán elegáns, a kombi pakolós. Régen a kombi prolidolognak számított.
A magam proli eszével a szedán nem teljes értékű, mert nem úgy
pakolható.
De az ügyvezető igazgató azért furán nézne ki egy kombi céges mercivel, a szedán elegánsabb.
A szedán főleg azokon a piacokon népszerű, ahol párhuzamos parkolásra van lehetőség, mert így nem kell amiatt aggódni, hogy nem tudod felnyitni a csomagtartót, ha valaki nagyon ráparkol a kocsidra hátulról.
A nyugati világban ahogy elkezdtek elterjedni a szupermarket- meg plázaparkolók jól elkülöníthető parkolóhelyekkel ez a funkció egyre kevésbé lett fontos, többet ért, hogy azonos áron egy magasabb csomagtartót kaphatsz.
Törökország, Mexikó, Irán, Egyiptom még most is szedán-párti országok, de Magyarországon már kezd kikopni a divatból.
Nekem addig volt a szedán kedvenc míg nem lett egy kombim. Na, azóta megfogadtam hogy bármilyen autóm lesz még az életem során (új, használt, prémium vagy sem) az kombi lesz.
Nem csak az az előnye, hogy pakolható, hanem az is hogy nagy a "szája", tehát egy hűtőt/mosógépet is be tudsz fektetni. Egy szedánba max bőrönd méretet, de azt is forgatni kell, hogy bemenjen. Hát még ha többet tennél bele...
Egyébként 2-es, a prémiumautók szerintem több mint fele már kombi, üljön benne bármilyen "ügyvezető igazgató". Az emberek javarésze vagy SUV-ot vesz, vagy kombit, pont azokért a dolgok miatt amit írtam.
Két ember elmegy nyaralni, aztán konkrétan a hátsó ülésre kell pakolni a cuccokat, hát még ha gyerek is van. Kombinál ilyen probléma nincs.
Sokan írnak a praktikumról...
A kombira ez igaz is, az valóban praktikusabb egy szedánnál. De a felpuffasztott (amúgy pici) SUV-ok? Pedig ugye most a SUV-ok a legdivatosabbak, miközben nem tu8dnak többet nyújtani praktikum terén...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!