Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes már lecserélni a gumikat?

Érdemes már lecserélni a gumikat?

Figyelt kérdés
A minimum hőmérséklet stabilan 7 fok környékén van már. A TV-ben is láttam egy riportot, hogy már érdemes elkezdeni lecserélni a gumikat. De nem úgy van, hogy a napi középhőmérséklet számít, nem pedig a minimum? Az közel sincsen még 7 fok környékén, sőt.

2022. okt. 27. 15:47
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
De poénkodjunk még, hátha nem veled történik meg... Akkor viszont majd jusson eszedbe. Én inkább időben felrakom a megfelelő gumit és élvezem a biztonságot.
2022. okt. 27. 16:35
 12/28 anonim ***** válasza:
26%

Ebből továbbra is csak annyi jött le, hogy balf..sz voltál.

Rakjad fel a téli a gumid elmondom 4. alkalommal is megválaszolva a főkérdést.

Ha meg értelmes sofőr lennél aki jól ismeri a kreszt, ilyenkor nem a kormányt kell rángatni, hanem mész még 1 kört a körforgalomba.

2022. okt. 27. 16:36
 13/28 anonim ***** válasza:
14%
#9 akkor le kellett volna nekem is cserélni télire? :D :D :D
2022. okt. 27. 16:42
 14/28 anonim ***** válasza:
14%
Kérdező te hány éves is vagy? :D :D :D
2022. okt. 27. 16:42
 15/28 anonim ***** válasza:
14%
#13 Nyáron téli gumira h ne csússz meg a körforgalomba? Szerintem nem, inkább simán normálisan kellett haladni xD
2022. okt. 27. 16:44
 16/28 anonim ***** válasza:
74%

Hagyjuk már ezt a 7 fokot, ezzel csak valami téli gumit promóztak régen aztán azóta beégett a köztudatba. 7 fokos átlaghőmérséklet alatt is simán lehet közlekedni nyárival.

A kérdésedre válaszolva:

Ha te cseréled otthon akkor még ráérsz, enyhe idő lesz még egy darabig.

Ha gumishoz viszed akkor már megéri mérlegelni, mivel van egy olyan benyomásom, hogy novemberben hirtelen tör be a hideg és mindenki rohanni fog a gumishoz, ergo alig lesz szabad időpont.

Hozzáteszem, a téli guminak sem lesz különösebb baja ha most lecseréled.

17/28 A kérdező kommentje:

#12 Mesélj, miben voltam balfasz? Hogy kormányozni mertem az autót? Vagy hogy korrigáltam a megcsúszást? Mire gondolsz? Ott voltál?

De akkor én is kérdezném tőled, hogy mire alapozod azt az állítást, hogy télit csak hóban érdemes feltenni? Még a szakemberek sem mondanak ilyet, de te valamit tudsz ezek szerint! Kérlek oszd meg a tudást.

18/28 A kérdező kommentje:
#16 Igen, ezt a 7 fokot én is hallottam másnak is. 10 fok, 12 fok, van aki 5 fokot is mond... De én továbbra is úgy tudom, hogy ezt napi középhőmérsékletként kell érteni, nem pedig minimumhőmérsékletként. A riportban a csávó szerint már cserélni kell, mert 7 fok alatt van a hőmérséklet. Ehhez képest ez csak a minimumra igaz. Napközben simán 19 fokig is felmegy akár a hőmérséklet, a középhőmérséklet meg valahol 15 fok környékén lehet így tippre jelenleg.
2022. okt. 27. 16:47
 19/28 A kérdező kommentje:
Konkrétan a jövő hét közepétől jósol komoly lehűlést a 30 napos előrejelzés. Onnantól lesznek 15, majd 10 fokok a maximumok.
2022. okt. 27. 16:48
 20/28 anonim ***** válasza:
14%

Oh istenem kérdező... Komoly bajok vannak ott.

1. balf..sz voltál, mert megcsúsztál, te mondtad hogy nem volt fagy se hó és még lassan is mentél, rángattad a kormányt ahelyett, hogy mentél volna még 1 kört, örülj neki h sikerült megfognod, de már az h ilyen helyzetet csináltál amatőrségre utal.

2. Nem azt mondtam, hogy hóban érdemes féltenni, hanem azt írtam, hogy a téli gumi hóban jó, mivel úgy van kialakítva a felületete, hogy beleragadjon a hó, mert a hó a havon tapadást eredményez. Nyári gumiba nem ragad a hó, ezért csak csúszkálnál a havon.

Szóval, ha nem tudod értelmezni amiket írok inkább maradják csöndben.

2022. okt. 27. 16:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!