Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Középkategóriás téli gumit...

Középkategóriás téli gumit rakassak fel, vagy felső kategóriás 4 évszakosat?

Figyelt kérdés

Jön a tél, aktuális lesz a gumicsere. A meglevő téli gumim túl régi, azt mindenképp cserélni kéne. Fölmerült bennem, hogy négy évszakosat rakatnék fel. Ezzel megspórolnám a félévenkénti kerékcserét (mindegyik gumi saját felnin van). Az általam olvasott cikkek szerint a négy évszakosok már egyre inkább közelítenek télen a téli, nyáron a nyári gumi minőségéhez, de nyilván ezerféle gyártó és típus van, tehát nem is olyan könnyű az összehasonlítás.

Ha téli gumit vennék, mindenképp max. egy középkategóriásat vennék. Ha négy évszakosat, akkor inkább rászánnám a pénzt egy felső kategóriásra. Ezt néztem ki, jókat olvastam róla: Bridgestone A005 Evo. Ez darabonként kb. 10e Ft-tal drágább lenne, mint amit téliként vennék, viszont nyárit nem kéne venni. A meglevő 6 évest eladnám, és ezt sokkal jobban ki tudnám használni.

Nem megyek sokat, évente 7000 km körül, ennek fele város. De nyilván nem akarok olyat sem, hogy valahová csupán azért ne indulhassak el, mert pont abban az időben (havazás) ezekkel a gumikkal nem, csak kifejezetten téli gumival lehetne elindulni. Szóval bekorlátozni nem akarom a lehetőségeimet. De az tény, hogy ritkán használom az autót havazásban városon kívül. Egyébként egy normál sedan személyautóról van szó.

Kinek mi a véleménye általában a négy évszakos gumikról vagy kifejezetten erről a típusról télen, adott esetben havas utakon? Mennyire fordulhat elő, hogy négy évszakossal (netán pont ezzel a típussal) már nem lehet elindulni, de téli gumival még el lehetne?

2022. okt. 22. 22:28
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
65%
Úgy látom sokaknál még mindig ott a tévhit a 4 évszakos gumikról,igen szar ha noname fost veszel.Ismeretlenül én is köpködtem rá jó pár évig meg hallottam,hogy józsi hallotta,hogy peti hallotta,hogy feri látta,hogy rózsika megcsúszott a 4 évszakossal.Nekem volt pár évig 4 évszakos és most már csak azt fogok az autóra tenni észre se vettem semmikkor se,hogy 4 évszakos van az autón csak tette a dolgát hidegben melegben csak ugye nem szart vettem belőle.
2023. febr. 21. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!