Egy motort is úgy kell tankolni a benzinkúton mint egy autót?
Figyelt kérdés
Lett egy jó kis mocim. Életembe először. Kocsival mentem eddig régebben benzinkútra tankolni. Szóval a motort is úgy kell mint a kocsit megtankolni és csak úgy otthagyom lezárva a motort a töltőállomásnál amíg bemegyek és fizetek? Csak ilyenkor az zavar ha mondjuk mögöttem is állnak és várnak hogy elmenjek onnan. Vagy az jutott eszembe hogy miután tankoltam, arébb tolom a motort oda a bolt elé ott leteszem aztán megyek be fizetni.2022. okt. 2. 10:10
11/18 anonim válasza:
Felesleges arrébb tolnod, ugyanazon a kútoszlopon úgysem tudja addig elkezdeni a tankolást a mögötted levő míg ki nem fizetted, tehát nyugodtan ott hagyhatod.
12/18 anonim válasza:
#10 múltkor már beugattam egy hülyének, és még ő volt felháborodva. mikor megérkeztem a kútra már foglalta az oszlopot a kocsi túl a tankoláson mert nem volt ott senki.. megtankoltam a gépet, bemegyek, ott álltak a pénztárnál, gyerekekkel, nagybevásárlással, akkor még csoki, ez az kell még valami gyerekek? közben gyűlt mögötte a sor, autópályamatrica, "lehet itt valamiféle biztosítást kötni?" a sor ekkor ért az ajtóig. nagynehezen eltakarodott a shopból, én kettővel voltam mögötte, mikor fizettem, és ültem vissza a kocsiba ez még ott molyolt, kinulláztam a számlálót, elraktam a kártyám, forgalmit, becsatoltam magam, ez még ott téblábolt a kerékfújóval, úgy kellett ledudálni hogy takarodjon már az útból ha a szarjával meg a családdal már félórája blokkolja az egész khurva benzinkutat. :)
13/18 anonim válasza:
Beállok a motorral a kúthoz,leveszem a sisakot,kesztyűt-tankolok.Bemegyek,fizetek.A motort ott hagyom.Mikor végeztem a pénztárnál,ha vannak akik a kútra várnak arrébb tolom a motort néhány métert,tudjanak tankolni amíg beöltözöm,ha nincs senki nem tologatom,ott a kútnál veszem fel a sisakot.
14/18 anonim válasza:
Ha vásárolok, akkor azért arrébb tolom fizetés után és újra bemegyek, de amúgy nyugodtan várhat a mögötted álló, én is várni szoktam. Sisakot-kesztyűt is ott veszem fel, azon a 10 másodpercen nem múlik, bár én tankolás után többnyire rágyújtok, szóval arrébb tolom és majd utána öltözök vissza. Nem hiszem, hogy ezen múlna, sokkal több időt vesz igénybe normálisan teletankolni. (Az enyémbe 1-1,5 liter még simán megy, miután telinek látszódik, , 1-2 decinként töltök, várom, hogy lecsurogjon, újra, na meg meg is mozgatom picit, mert nincs középsztenderem.)
15/18 anonim válasza:
Ha fizetés előtt elmozdulsz a járművel, akkir feltételezik, hogy nem is akarsz fizetni.
16/18 anonim válasza:
#15 Ez nem így van, rengetegen arrébb tolják a motort tankolás után, kifizetik, óra nullázódik, használható, fizetés után pedig bennmarad a fizetó enni-inni-pihenni. Én még nem láttam ebből konfliktust, pedig motoros vagyok én is és rengeteg motorostól látom ezt autópályák mentén.
18/18 anonim válasza:
#17 Ha menne a szövegértés, akkor leesne neked, hogy itt mindenki előzékeny, kiértékeli az adott szituációt. Tök mindegy, hogy fizetés után vagy előtt tolja el, fizetésig az a töltő nem használható. De, ha nem akar fizetés után kimenni tologatni, aztán visszamenni mert mondjuk vásárolna is, sokkal egyszerűbb fizetés előtt eltolni, aztán mihamarabb kifizetni, majd a fizetés után bennmaradni a kúton vásárolgatni, kávézgatni. Akkor már használható a hely, de nem kell kétszer ki-be járni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!