Lehet a benzinkúton járó motorú autóba tankolni? Mit mond erre a szabályzat?
Tegyük fel,hogy pályán jól meghajtottam az autót,és közvetlen utána bemegyek a kútra tankolni,és nem állítom le,mert hagyom visszahűlni a turbot, az autóban meg ülnek rajtam kívül,szóval nem csak úgy otthagynám amikor bemegyek fizetni.
(Diesel)
(A kerdesre kerem a valaszt,aki csak irogatni akar es kiforgatni a kerdest,az legyen szives,most ne szoljon hozza!)
Egy időben ki is volt írva hogy járó motorúba tilos tnkolni, de mostanában én ezt nem láttam.
Sőt én is volt hogy úgy tankoltam hogy járt a motor.
Nekem a sluszkulcs nyitja a tanksapkát, így nehéz lenne.
(két kulcsot nem hordok magamnál)
Nem (csak) az üzemanyag lopás miatt, hanem a tűzveszély miatt tilos járó motorú autóba tankolni.
Dízel autóknál ugyan kisebb a veszély, de a gázolaj is berobbanhat egy szikrától, amit a járó motor miatti feltöltődés okoz.
Néhány percre állj félre tankolás előtt, amíg alapjáraton visszahűl a turbó, és csak utána tankolj.
Vannak alap elvárások egy benzinkűton.
-ne dohányozz és ne használj nyilt lángot
-kerüld a mobilozást
-állítsd le a motort
-ne tankolj utastérbe ill. csomagtérbe.
-a kút pisztolya érinkezzen az autó töltőnyílásával vagy a (szabályos)kannával.
1. Köszönöm,nekem sem rémlik ez a kiírás.
2. Nyilvan ha ilyen helyzetben lennek,akkor nem tettem volna fel a kerdest :)
3. Uzemenyag lopas? Tankolas utan is elhajthatok ugyan ugy ha akarok.
A gazolaj nem tud berobbanni (begyujtani sem egyszeru),talan akkor tudna,ha egy fazekban forralom,es begyujtom.
4. Engem nem az illem erdekel,nem is az,hogy mas hogy gondolja,hanem a szabalyzat,van-e erre vonatkozolag valami kiiras vagy akarmi...?
Nem használtam sem az "illem", sem a "gondolom" kifejezéseket.
Te dolgod, ha nem fogadod el.
6. Ha a szabalyzatban szereplo tenyeket irtad,akkor kerlek linkeld be nekem a toltoallomas oldalan talalhato pontos linket,ahol olvastad ezeket.
Köszönöm!
Szerintem nincs ilyen szabály már (ha mégis van, jól titkolják :).
Motorkerékpár és benzin esetében látok némi veszélyt, de nem ez a kérdés. [Katonakoromban az alakulat üzemanyag szolgálat főnöke cseszett le, amiért "feleslegesen" leállítottuk a teherautót tankolás miatt, pedig tudtuk, hogy be kell húzni, mert nem indítható.]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!