Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szoktatok kézi fékkel fékezni...

Szoktatok kézi fékkel fékezni vezetés közben?nekem sikerült ez büntetőfékezésnek számít? Mögöttem jövőnek volt fedélzeti cam-ja! De nem anyázott!nem hízott ki belőle semmi féle reakciót? Vagy fel sem tünt neki?Várhatok valamit? Semmi baj nem történt

Figyelt kérdés
Hatóságok intézkedést várhatók?

2022. szept. 16. 17:05
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Szerintem a kerxező a 76os troli... 😁
2022. szept. 16. 18:14
 12/21 anonim ***** válasza:
Télen havas, jeges úton szoktam néha örültködni.
2022. szept. 16. 18:36
 13/21 anonim ***** válasza:

Ja, szoktam vizes úton így bevenni a kanyart. :D

A büntetőfékezés meg az, amikor valakit azzal akarsz büntetni valami neked nem tetsző tettéért, hogy hirtelen befékezel előtte. Ha forgalmi okból fékezel hirtelen, az nem büntifék.

Szerintem rajtad kívül senki le sem szarta, hogy a kézivel szórakozol. De minek rángatod egy szimpla fékezés helyett, amikor épp semmi értelme?

De ez az egész kérdés totál fura. Te tényleg ezt rakod össze fejben a szituról? Vagy csak unatkozol, és összedobtál egy fiktív kérdést?

2022. szept. 16. 18:38
 14/21 A kérdező kommentje:
Ez fogalmazódott meg bennem sajnos mikor már megcsináltam akkor jöttem rá hogy hülyeséget csináltam jó nagyot
2022. szept. 16. 19:14
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

De egyáltalán hogy jött az egész...???

Eleve úgy tanítják, és hosszú évek alatt rögződik, hogy kézifékhez csak álló helyzetben nyúlunk.

2022. szept. 16. 19:30
 16/21 anonim ***** válasza:
Hatósági intézkedéstől nem kell tartanod, de hivatalos nevén nem véletlenül hívják rögzítőféknek. Mondjuk nekem anyósülésről is nyúlt már valaki bele a kézifékbe, mert úgy ítélte meg, nem jó ütemben lassítok torlódásnál, baromi veszélyes. Nem erre való, megcsúszol, balesetet okozol, nem tudod fokozatosan adagolni a fékerőt, és persze a blokkolásnak-csúszásnak a gumid sem örül.
2022. szept. 16. 20:59
 17/21 anonim ***** válasza:
Teljesen felesleges mert nagyon rossz a fékhatás csak a hátsó tengelyen, kb 25-30 %-os.
2022. szept. 16. 21:03
 18/21 anonim ***** válasza:

A "mai" autókon marha gyenge a kézifék menetközben....

Anno a ladákon volt rohadt jó kézifék, simán blokkolta a kerekeket hátul.

A maiak max a vizes füvön csúsznak meg :D

2022. szept. 17. 12:10
 19/21 anonim ***** válasza:

#18!

Megfelelő műszaki állapotú autónál, vajon miért lenne gyenge a kézifék?

Főleg annyira, hogy egy 40 évvel ezelőtti lada az etalon? :(

2022. szept. 17. 14:59
 20/21 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább arról van szó, hogy a zsiguli sokkal könnyebb volt, kisebb és sokkal gagyibb gumija volt, mint a mai autóknak, ezért könnyebben blokkolta a kereket.
2022. szept. 17. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!