Ki fog égni a fedélzeti lámpa kocsiban, ha éjjelre felkapcsolva hagyom?
Figyelt kérdés
2022. ápr. 30. 21:20
3/10 krwkco válasza:
Egy szokványos kis teljesítményű autóba való izzó élettartama a néhány 1000 órás nagyságrendbe esik. Ha minden éjszaka bekapcsolva hagyod, akkor néhány év múlva ki fog égni.
4/10 krwkco válasza:
A mennyezeti izzók általában 5W-os szoffiták, azaz 0,4 ampert fogyasztanak. 10 óra alatt 4 amperórát, egy jó akksi kapacitásának egytizedét. Ha minden nap 20-30 km-re használod az autót, akkor újra feltölti az akksit.
5/10 A kérdező kommentje:
Most hagyom először így, és kb utoljára.
Köszönöm a válaszokat
2022. ápr. 30. 21:33
6/10 anonim válasza:
Ha a ledes fénye nem zavar, annak max pár 10 mA az áramfelvétele. Hasra az egész hónapot is átvilágíthatnád vele.
7/10 anonim válasza:
Simán leszívja az akkut 0,5-1 nap alatt annyira, hogy nem fog elindulni a kocsi. Engem így akart megszivatni egy vevő, hogy jött délelőtt kipróbálni a kocsit, és égve hagyta a belső világítást. Párom vette észre mikor besötétedett, de mire este hazaértem, már nem indult be, csak kattogott az önidító. Persze a fickó meg hívott délután munkahelyemen, hogy akkor jönne kora reggel megvenni. Szerencsére volt akkutöltőm, és reggelre feltöltöttem, különben jó kis alkuhelyzetbe került volna ha nem indul.
8/10 anonim válasza:
7 akkor vagy ratyi az akku vagy sokat állt. Ha egy átlagos 44 Ah-s akkuból lemegy 12 Ah (24 órára számoltam, estig közel nem megy el enny), és csak kattog az önidító, akkor lehet zsírozni az akksit.
9/10 anonim válasza:
#8 Szinte napi használatban volt az az autó is, csak azért ott hibádzik a matekod, hogy az autó indításkor nem ekkora áramot kér az akkutól, hanem jóval nagyobbat, és ez a lassú merítés ezek szerint az akku ezen képességét jelentősen megnyirbálja. Illetve nem egy izzó volt benne hanem kettő.
10/10 anonim válasza:
9 szerintem akkor sem 100-as az akku ilyenkor már. Nekem mondjuk 90 Ah feletti van, az 3 nap után is beindul, persze akkor már erőlködve, de nem az, hogy csak kattan. Nekem is van elől hátul egy egy lámpa, és úgy marad, ha nem csukódik le rendesen a csomagtartó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!