Miért mutat a fedélzeti rendszer kb 2 literrel kevesebb fogyasztást 100 kilóméterre mint a valós, tankolásokkor mért?
2l azert durva eltérés.
De a fedélzeti computernek sosem szabad hinni.
Teletankból sem elég egy, mert attól függ hogy kattan le a töltőpisztoly, több liter különbség is lehet egy tankolásban.
Érdemes vezetni a tankolt litereket es a kilométeróraállást, most már számtalan mobilapp is van erre.
Nekem eddig minden autómon a kijelzett érték bő 1 literrel csalt. És kivétel nélkül kevesebbet mutatott a ténylegesnél, nem többet.
A miértjét nem tudom, gondolom az lehet amit fentebb írtak, hogy büszke legyél rá, milyen takarékos autót vettél. Közben meg nem is. Pl ezért nem értem, mikor facebook csoportokban nagy büszkén pakolják ki a kijelzőkről készült fotókat. Hogy az ő autója 3,5 litert fogyaszt. És az a legszörnyűbb hogy az illető még ezt el is hiszi. Ha meg szólni mersz, hogy számoljon utána a tankolás alapján, mert meg fog lepődni, akkor te vagy a minden szemét rosszindulatú, aki csak kötekedni jár a csoportba.
Szinte mindegyik autóé kevesebbet mutat a ténylegesnél.
Igazából nem lehet pontosan kiszámolni, az autó sem tudja.
Na meg valamelyik autó nem számolja az alacsony sebességnél (pl 30km/h alatt) lévő fogyasztást, na meg állásnál, alapjáraton is eszik valamennyit a kocsi.
#6: Az ECU pontosan tudja, mennyi fogy, csak a fedélzeti computernek ahhoz semmi köze,
csak buta becslések vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!