Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért mutat a fedélzeti...

Miért mutat a fedélzeti rendszer kb 2 literrel kevesebb fogyasztást 100 kilóméterre mint a valós, tankolásokkor mért?

Figyelt kérdés
6,2-6,5 helyett mutat 4,2-4,5-t
2021. okt. 2. 11:53
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
ilyen üzemanyag árak miatt mindenkinek számít aki nem lopja a pénzt
2021. okt. 2. 13:22
 12/20 anonim ***** válasza:
33%

"de aki mondjuk munka miatt naponta megjár egy Bp-Debrecen távot annak már igenis számít"

Annak pont a vásárlás előtt számít a fogyasztás a döntéshozásnál, a vásárlás után ez már olymindegy. Ilyen futásnál nagyjából két hét alatt kialakulnak a tankolási szokások és nem kell a fogyasztásmérőt figyelni ahhoz, hogy észrevedd hogy valami nem kerek.

2021. okt. 2. 13:24
 13/20 anonim ***** válasza:
68%
Mindig reseteled a fed.computert tankoláskor? Arra vagyok kiváncsi, hogy ez a 4.5 pl lehet akár egy éves átlag, amiben sok országút volt, de az utóbbi időben több város vagy nagyobb tempós pálya használat van. Igy simán lehet az, h nem a valósat mutatja a BC hanem egy nagyon nagy átlagot, akár több évest is.
2021. okt. 2. 13:38
 14/20 A kérdező kommentje:
mindig resetelem és az átlagfogyasztást is mindig törli
2021. okt. 2. 13:40
 15/20 anonim ***** válasza:
60%

"alapjáraton is eszik valamennyit a kocsi."

És gondolod az a kijelzőn lévő átlagfogyasztásban nincs benne? Jó nagy balfarokság lenne a gyártó részéről.

Próbáld ki, hogy percekig álló helyzetben ketyegteted az autót! Olyan gyönyörűen emelkedik az addig kijelzett átlagfogyasztás, hogy csak na! Nekem eddig minden autóm kiírta alacsony sebességnél és álló helyzetben is a fogyasztást. Csak olyankor logikusan átvált l/100km-ről l/h-ra. Ami teljesen jó így. Az átlagba ugyanúgy beleszámolja az addig megtett távolság alapján l/100 km-ben.

Nekem eddig minden autóm menüjében két számláló volt. Az egyiket tankolásokkor reseteltem, ezzel néztem a rövid távú fogyasztást. A másikat soha. Az a hosszú távú több éves összfogyasztást nézte. De mindkettő következetesen kb ugyanannyival csalt lefelé.

#9! Kicsit se zavarjon, hogy összekevered a szezont a f*szommal! Senki nem farokméregetett, nem sokallta, vagy kevesellte a fogyasztását. Annyi amennyi. A kijelzett és tényleges érték közötti eltérés oka a fő téma. Semmi köze ahhoz hogy kinek szám szerint mennyit fogyaszt az autója.

2021. okt. 2. 14:28
 16/20 anonim ***** válasza:
21%

tippre (meg #11-es kommentedből kiindulva, már ne is haragudj) azért, mert valami olcsóbb autód van, amibe csak belehánytak valami hozzávetőleges mérést, tessék-lássék módra, aztán ír mindent össze vissza

nyilván vagy az autód mér rosszul, vagy te számolsz valamit félre, más opció itt nincs

ha kizárod az egyiket, megvan a válaszod

megjegyezném hogy az én gépemben pl pontosan mér, de ez már nem is üzemanyagszintet jelez, hanem meglévő hatótávot, pl hogy a gépben lévő benzinnel még 400 kilométert tudsz menni a jelenlegi fogyasztáson... bár én nem számolgatom a fogyasztást, csak azt látom, hogy a hatótáv nagyon pontosan jön ki mindig, ebből kifolyólag a fogyasztás is

2021. okt. 2. 15:41
 17/20 anonim ***** válasza:
57%

a gyári méretű kerék van rajta? Mert ha nem, abból is jöhet eltérés.

Egyébként ezt csinálta nekem is a Suzukim, bár az csak 1 litert csalt. Mondjuk nem kell bedőlni neki, furcsán alacsony lenne a 4,5 liter

2021. okt. 2. 16:14
 18/20 A kérdező kommentje:
Igazából az az érdekes, hogy a fedélzeti egység majdnem a gyári értékeket mutatja, ill picit többet
2021. okt. 2. 16:17
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha kerékméret miatt számol rosszul az elektronika, akkor a manuális számolása is pontosan ugyanakkora hibával hibás lenne, hiszen a kilométerszámláló is be van csapva a kerék által, hibásan számol.
2021. okt. 2. 16:18
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Azt nézd majd meg, hogy a km számláló csal-e. Hosszabb autópálya használatkor 100km az útmenti táblák szerint neked is 100-zal nől e a megtett km. Ha ez eltér akkor az is kiinduló alap.

De volt egy 30d bmw-m 9 litert írt, de tankolásnál mindig 12 literre jött ki a matek. Ezek sokszor ilyenek szerintem.

2021. okt. 2. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!