Valaki tidna segíteni, hogy ilyen esetben ki a hibás?
MINDKETTEN tolattak.
Utólag szerintem se lehet semmit sem tenni, mert utólag mindenki azt mond, amit akar. Örülj, ha a másik nem akaszt a nyakadba valami biztositós csalást.
Valamit nem értek!
Nem írtad,hogy ütköztetek,vagy bármilyen sérelem ért.
Milyen sérelem ért?
"Mégcsak el sem indultunk amikor jobbról valaki éppen ki akart állni és ő is tolatott ki a parkolóból."
Ha mindketten mozogtatok hátrafelé, akkor kölcsönös felelősség. Ha a Ti autótok állt amikor a másik beletolatott, akkor ő a hibás.
"33. § (1) Járművel megfordulni, illetőleg hátramenetet végezni csak úgy szabad, hogy az a többi jármű és az úttesten haladó gyalogosok közlekedését ne akadályozza."
Másrészt viszont
"24. § (1) * Az úttest széléről elinduló, a várakozó helyről az úttestre ráhajtó, az út más részéről vagy útnak nem minősülő területről az úttestre ráhajtó jármű vezetőjének, az úttesten haladó járművek és gyalogosok részére elsőbbséget kell adni."
Ő elinduló jármű volt, Ti meg közlekedtetek.
Ha még el sem kezdtél tolatni, akkor egyértelműen a másik volt a hibás.
Ha nem tudjátok eldönteni a felelősség kérdését, akkor rendőrt kell hívni vagy benyeli mindenki a saját kárát.
Itt most az utóbbi történt.
Ahogy #5 írja, ti már a forgalomban voltatok (az úton tolattatok), ő pedig éppen becsatlakozott a forgalomba a parkolóhelyről, úgyhogy nektek volt elsőbbségetek.
A rendszám felírása és a telefonszámcsere így önmagában nem elég, a másik fél mondhatja, hogy ott sem volt. Ki kellett volna tölteni a kék-sárga baleseti bejelentőt, annak alapján a biztosító fizetett volna. Hívd fel a másik felet, és beszéld meg vele, hogy kitöltötök utólag egy kárbejelentőt! Ha nem hajlandó rá, akkor veszett fejsze nyele, de gondolom nem történt komolyabb kár.
Konkrétan Lidlben pont ilyen baleset volt tavaly a kettővel mellettem parkoló kocsival.
Kíváncsi voltam mi lesz a vége és megvártam a rendőrt.
Ott a rendőr 100%-ban azt mondta, hogy az a hibás aki kitolatott a parkolóhelyről mivel köteles megadni az elsőbbséget az úttesten közlekedőnek. Kicsit ment a háborgás végül kitöltötték a baleseti bejelentőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!