Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért vesz valaki többmillióér...

Miért vesz valaki többmillióért Suzukit, Opelt, Daciát stb, ha ennyiért már vehetne egy használt Mercedest is?

Figyelt kérdés
Én úgy vagyok vele, hogy inkább egy 15-20 éves prémium kéne, mint egy gyárból frissen kigurult Suzuki

2022. aug. 31. 19:56
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
88%
Miért vettem szalonból Mercit, ha vehetnék szétrohadtat is? 😊
2022. aug. 31. 22:28
 22/34 anonim ***** válasza:
74%
Majd ha lesz pénzed új autóra, akkor rájössz
2022. szept. 1. 07:32
 23/34 anonim ***** válasza:
84%
Mert az új Suzuki vagy Dacia esetén sokkal kisebb a kockázat, jobb at üzembiztonság, a fenntartása pedig olcsóbb, mint egy régi prémiumnak. Igaz, a többi lakótelepi suttyó között nem villoghat vele, gondolom nálad ez a szempont.
2022. szept. 1. 08:03
 24/34 anonim ***** válasza:
84%

Nem vennék ma autót a 2000-es évekből, mert azok most jutnak el arra a pontra, hogy motorfelújítás (is). Még a látszólag szépek esetén is. Ismerősöm vett egy 2004-es autót, átnézette meg minden, aztán most hozták el nem rég a milliós motorfelújításról, mert akkora ordas f0stenger hiba jött ki a JAPÁN autón, hogy eladhatatlan lett volna, vagy pedig buknak egy hatalmasat az eladáskor.

Amúgy a kérdésre válaszolva, van olyan ismerősöm igen, aki inkább tartozik a banknak (értsd veszi részletre a kocsit), mintsem szívjon a ki tudja milyen hibákkal. Persze nincs garancia semmire (új = csak jó lehet), mert ugyanez az ember szintén megjárt egy garanciára 1 millió Ft-os motorcserét (nem felújítást). Szóval ő pl modellfrissítéskor, vagy 4/5/6 évente lecseréli a kocsit és mindig van egy új, 0 km-es autója, aminek ő az első tulaja.

Abba is bele kell gondolni, hogy a Dacias, Suzukis nem él olyan életkörülmények között, hogy egy Mercedest megengedjen magának még használtan sem. Tehát nyilván ha lerakod a 20 éves Mercit a Swift mellé, attól még a 20 éves Merci az egy Merci, csak az alkatrész és szerviz árak mások lesznek a két autó esetén. Tehát lehet a Merci motorfelújítása a Swift árának a negyede, vagy ötöde lesz, amit egy levegővel kell kifizetni, nem részletenként. Tehát mint írták, más egy előre eltervezett fix összeget kifizetni, mint most azonnal holnapra keríteni 1 milliót, hogy az autód üzemképes legyen.

Szóval általában nem a majom a drága, nem azt nehéz megvenni, hanem a banán lesz hozzá költségesebb és kiszámíthatatlanabb. Persze ha van pénz dögivel, akkor senkit nem érdekel, hogy a 20 éves Mercire ráköltöttél 2 millió Ft-ot, téged meg végképp nem fog, mert az is egy bekalkulált összeg a jó anyagi háttér miatt.

Aztán elmehetünk régebbre is, feltehetnéd azt a kérdést, hogy aki vesz egy új Daciat, az miért nem vesz egy patent állapotú W124-et? Itt kapcsol be inkább a félelem faktor, hogy mi van ha így úgy amúgy. Ami jogos, mert aki napi használósra akar venni autót, az nem akar reszketni, hogy a 30-40 éves autó mikor áll meg. Viszont, ott van az is, hogy a príma állapotú kocsik alapvetően felújítottak, tehát rég átestek mindenen, amin pl a 15-20 éves Merci még nem. Szóval az tény és való, hogy egy új Dacia vagy Suzi árának a feléből veszel egy olyan régi autót, ami körbe van nyalva, ki van lakatolva, sehol egy szakadás, beülsz és mész. Ugyanúgy megtudná venni, mert ugyanúgy hitelt fizetne, mint az új Daciara vagy Suzira, sőt, még hamarabb visszafizetné, mert fele annyit kell felvenni.

Csak itt jönnek vissza az igények, hogy lehet valaki inkább forgatná a pénzt és az autót, mint a fentebb említett ismerősöm, aki 0 km-es autókat vesz, ha úgy érzi eljött az idő, kell neki a GPS, az ez az amaz.

Nem egyszerű a kérdés, de visszatértem az elejére a mondandómnak, hogy nem vennék 2000-es évekből most autót, mert egy irdatlan lutri még akkor is, ha szemre és előzetes átnézésre tipp topp minden, mert nyilván a szaki az átnézéskor nem lát bele mindenbe, szétszedni nem fogják a kocsit, hogy vajon hengerfejes lesz-e 3 hónap múlva, vagy sem.

2022. szept. 1. 09:57
 25/34 anonim ***** válasza:
74%
Tizenmillióért Toyotát vettem és nem bántam meg, pedig az árába belefért volna egy audi/bmw/merci is.
2022. szept. 1. 12:32
 26/34 A kérdező kommentje:
Én busszal járok dolgozni, de attól még vettem egy régi prémiumot. Nem tagadom, azért hogy kompenzáljak vele. Majd ha lesz egy jobban fizető munkám, akkor beindítom.
2022. szept. 1. 12:51
 27/34 anonim ***** válasza:
85%

Tudod, nem mindenki szokott maga alá piszkolni, ha meghallja a "dojcse prémijum ótó" kifejezést.

Vannak reális gondolkodású emberek is.

2022. szept. 1. 12:58
 28/34 A kérdező kommentje:
De nekem kompenzálni kell
2022. szept. 1. 13:00
 29/34 anonim ***** válasza:
74%
Rendben van, innentől okafogyott a kérdés, további szép napot!
2022. szept. 1. 13:11
 30/34 anonim ***** válasza:
81%
Mondjuk mifelénk akinek kicsi a farka, az megtanul nyalni, nem sz*r ótót vesz.
2022. szept. 1. 13:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!