Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Emlékszel a családod autótörté...

Emlékszel a családod autótörténelmére? Csak kíváncsiságból, milyen autóid/autóitok voltak, a boldog békeidőkig visszamenőleg?

Figyelt kérdés
Mindenki nagyapja púpos Wartburggal, Trabanttal, Zsigulival kezdte? Esetleg még őrzi valaki a régi hírmondókat? Kinek volt a legtöbb autója? Mennyi ideig használta? Vezettetek már VALÓBAN öreg autót? Elő a történetekkel!
2010. szept. 24. 13:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Első autónk: Skoda 100

[link]

Második: Lada 2101

[link]

Harmadik: Fiat Punto

[link]

És a negyedik,jelenlegi autónk: Kia Besta

[link]

2010. szept. 24. 15:56
 12/20 anonim válasza:

Emlékszek, hogy volt egy fehér bálna Mercink. Csak jöttem én, a pénz kellett, így eladtuk... :S :D

Volt régen egy Kispolszkink is, a Merci után vettük, aztán lecseréltük egy Renault Cliora, azt követte a Twingonk, ami még most is meg van és még van egy Renault Meganeunk is. Fasza kis kocsik, aTwingo nagyon megkímélt, van már vagy 8-9 éves és van vagy 30-35.000 km benne, azzal fogok vezetni, ha meg lesz a jogsi. Forgalomnál tartok most, bele kell húzni, minél hamarabb adhassuk neki a km-ket :D

2010. szept. 24. 18:41
 13/20 anonim ***** válasza:

Amikre emlékszem:

Nagyapámnak "ezeröcsije" volt (Lada 1500)

Apámnak sorban:

Wartburg 1000 (a púpos, nagykerekű, akinek ez mond még valamit)

Wartburg 1000 (szintén púpos, még megvan, veterán vizsgás, gyönyörű állapotban van)

Kispolák

Ford Fiesta (1.1L)

Ford Fiesta (Az egyel újabb)

Suzuki Swift (kettő is egymás után)

Maruti (2. autónak, még megvan)

Seat Cordoba (benzines)

Seat Cordoba (diesel, most ez van neki)

Nekem:

Renault Kangoo (1.4 RT)

Renault Kangoo (1.5 dCi, ez van most is)

A kiskerekű 1000-es Warbit vezettem a "nagy öregek" közül. Nagy élmény :)

2010. szept. 24. 19:16
 14/20 anonim ***** válasza:

Fater két keréken kezdte: Simson Star, MZ Trophy, Pannónia, ehhez később, mikor jöttem és már tudtam ülni, oldalkocsi. Ezután Lada 1200s (már nem zsiguli!), '87-ben kihozott egy 120-as Skodát a Merkurtól, azóta is azt hajtja.

Nekem (szintén két kerékkel kezdve): Kárpáti (ruszki csodagép), Simson Star, Simson enduro-schwalbe, S51b, stb (simsonom még mindig van), majd Trabant 601 (szétrohadt), kispolski (beállt a motorja), ezeket 5-10eFt-ért vettem, egy évet kibírtak. Majd megint Trabi, ezt sokáig használtam, fájó szívvel adtam el. Fiat 127 MK-III, veteránvizsgára felkészítés előtt tk-ra törték. VW Golf I, 1.5 szívódízel, összetörték (gtk). Jelenleg egy F astra-t hajtok.

2010. szept. 24. 19:51
 15/20 anonim ***** válasza:

nagyapámnak

3ladájára emlékszem

2db 1200

1db 1500

apumnak

2db Ifa egymás után

1db skoda mikrobusz lada motorral :)

Utána egy 1szériás Daewo lublin (ez volt az első Mo-on.)Ez vatta uj volt

Utána egy platos Citroen Jumper ami 2002-ben került hozzák és még most is meg van.

Nekem az első autom amit ma is használok egy 23éves skoda 120l.kb 2éve van meg de imádom,semmi pénzért nem válnák meg tőle

Az autó érdekessége hogy egy nyugdijas pártál vettem akik 21 év alatt 30000km nyomtak bele:)

2010. szept. 24. 19:52
 16/20 anonim ***** válasza:
Ja a Jumper is vatta uj volt
2010. szept. 24. 19:53
 17/20 anonim ***** válasza:

Nekünk nem volt soha autónk de mikor 93-ban levizsgáztam akkor elkezdtem bepótolni azt ami őseim életéből kimaradt. Volt, hogy több autóm is volt egyszerre de újat soha nem engedhettem meg magamnak.

Skoda 105 S.

Skoda 120 S.

Skoda 1203 Mikrobusz.

Volkswagen Jetta 1.5 D

Renault 9 1.6 D

Citroen Bx 1.9 TRD

Skoda 120 L

Alfa Romeo 33 1.8TD

Bmw 316 /cápa/

Fit Ritmo 75

Polski Fiat 126

Volkswagen Jetta 1.6 CL

Opel Astra Caravan 1.4 I

Skoda Felicia 1.9 D

Fiat Marea 1.9 TD Ez van jelenleg is.

2010. szept. 24. 20:21
 18/20 anonim ***** válasza:

Nekünk volt egy Zöld ladánk, de ezt eladták szüleim pár éves koromban. Utána volt egy Renault-unk az a régi fajta (Bocs de a típusokra nem emlékszem :D) ezt ellopták, sose lett meg. Aztán volt egy Narancsszínű skodánk az is az a régi fajta, ez meg felrobbant! :D Szóval voltak érdekes történések xD Később volt egy Opel Omega típusú szintén ősöreg autónk :) Azt nagyon szerettem, szuper volt csak már elkezdte enni a rozsda ezért beszámoltattuk egy új autóba. Azóta jelenleg 2 éve egy szalonból vásárolt Skoda Octavia Tour-unk van, amit szintén nagyon szeretek :)

Még friss jogsis vagyok, csak az Octavia-t szoktam vezetni, de egyszer vezettem egy 20 éves Wolksvagen-t, hát elég érdekes volt az új autó után! :D

2010. szept. 24. 20:27
 19/20 anonim ***** válasza:
Nekem az első autóm egy skoda 120l volt. Aztán egy suzuki swift 1.3 mas lett és ez van ma is.
2010. szept. 25. 05:27
 20/20 anonim válasza:
Motor (szüleim fiatalkorában), talán Danuvia???? aztán első kocsi Trabant, Polski, Wartburg, Lada 1200, egymás után 2 Fiat Uno és most egy Suzuki Swift. Autóvásárlás előtt állunk, most vennénk a családdal (már nem a szüleimmel) vagy Astra G-t vagy Seat Cordobát vagy VW Polo Classicot.
2010. szept. 25. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!