Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Emlékszel a családod autótörté...

Emlékszel a családod autótörténelmére? Csak kíváncsiságból, milyen autóid/autóitok voltak, a boldog békeidőkig visszamenőleg?

Figyelt kérdés
Mindenki nagyapja púpos Wartburggal, Trabanttal, Zsigulival kezdte? Esetleg még őrzi valaki a régi hírmondókat? Kinek volt a legtöbb autója? Mennyi ideig használta? Vezettetek már VALÓBAN öreg autót? Elő a történetekkel!
2010. szept. 24. 13:35
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
57%
Nekünk volt egy Mercedes kamionunk.
2010. szept. 24. 13:39
 2/20 anonim válasza:
100%
Egyik nagyszülőm se tud(ott) autót vezetni. Apámnak a 90-es években lett jogosítványa, Skoda volt az első autónk, és a második is, a következő egy Fiat uno, most Opel, és mind használt, sose vett még újat.
2010. szept. 24. 13:52
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Én 30/l vagyok és 20 éves korom körül volt egy nagyon öreg mitsubishi galant- om, aztán lett egy szintén korombeli peugeot- m (mint Columbonak:D), utána egy új peugeot 206, aztán egy toyota yaris, most egy honda civic és ezt imádom a legjobban :-)
2010. szept. 24. 13:56
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Első, kb 1976-ban egy trabant. Utána a sorrend, skoda 100-as, lada 1200-es, zapororozsec (ha így kell írni), újra trabant, skoda 120, lada 1200, trabant, skoda 125. Ez volt fater autó arzenálja 1976-tól kb. 1991-ig.

Az enyém: 1990-ben első autó dacia tlx, utána trabant, utána skoda 125. 2003-ban vettem egy új skoda fabiat, 2006-ban lecseréltem egy másik új skoda fabiára, és most van mellette egy suzuki swift is. Ennyi. Sosem volt igazán jó autónk. De a lényeg, hogy elvisz a-ból b-be.

2010. szept. 24. 13:59
 5/20 anonim válasza:
81%

trabant kispolski skoda suzuki :P

nagymamámnak meg azóta is megvan a zsigulija, amit néha használunk mi is.

2010. szept. 24. 14:02
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Hm. Hát nézzük akkor nagyapámtól anyámig terjedően:

'74-'79 Lada VAZ-2101 Zsiguli

'79-'89 Lada VAZ-2101 Zsiguli

'89-'97 Lada VAZ-2108 Samara

'97-'01 Suzuki Swift Sedan 1.3

'01-'09 Opel Astra F Classic Sedan 1.4

'09- Chevrolet Aveo 1.4

Ezek voltak a családi járgányok. A néhai nagyapám szerint egy autót újonnan kell venni, és 5-6 évente le kell cserélni, anno így is cselekedett, így muzeális értékű hagyatékaink sajnos nincsenek.

Viszont tavaly vettem egy szép állapotú öreg Volgát. GAZ-24, neten találsz róla képeket. Imádom vezetni, ez az első autóm. Tudod, ez még az a korszak, amikor izomból kellett kanyarodni. Meg az a korszak, amikor valóban vasból volt a kaszni, és ha megindult a rozsda, rögtön lépni kellett, különben mehetett a lakatoshoz. Imádom a kicsikét, ki is szorította most anyám Aveóját a garázsból, mert a Volga kényesebb jószág, és, ahogy a típus egyre inkább fogy, és kultuszjárművé válik, komoly befektetés, ha rendben van tartva.

Ja és még egy sztori: szüleimnek volt még egy közös fehér kispolszkijuk, és amikor 2-3 éves voltam, nyaralni indultunk vitorlás táborba. Csakhogy a tábor megkért, hogy vigyünk varrógépet, mivel a hajók vitorlái elszakadtak, és senkinek nem jutott eszébe a dolog. A kispolszki méretéből adódóan tehát a következő volt a kérdés: gyerek vagy varrógép? A varrógép nyert, így végül otthonmaradtam a nagymamával. :D

2010. szept. 24. 14:02
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Nagyfaterom sofőr volt, ilyen Volgákba 1M+ kmt tekert bele. Asszem 2 v 3 volt neki. 70-80-as években nem nagyon voltak ennél komolyabb verdák.. Olyan tekintélye volt ezeknek az utakon mint a maiak közül talán egyiknek se.. Meglepően előzékenyek voltak az emberek.. :D
2010. szept. 24. 14:24
 8/20 anonim ***** válasza:

Öregapám csak lovaskocsival járt, meg volt egy motorja, Pannónia. Faternak először egy zsigulija, aztán 2 trabi, végül Volkswagen Polo. Nekem Opel Astra.

Sosem felejtem el, mikor 5-en ültünk a trabantba mentünk nagymamámékhoz, aki 170 km-re lakott. Meg amikor mentünk epret szedni a szőlőhegyre, és olyan pocsék út volt, hogy állandóan bevertük a fejünket a bukkanóktól. Szép volt! Még ma is emlegetjük a tesóimmal.

2010. szept. 24. 14:29
 9/20 anonim ***** válasza:
Hát igen, amikor a Volgával vagyok, érdekes módon mindig mindenki beenged, pedig nem stílusom a furakodás, csak egyszerűen kirakom az irányjelzőt, és várok. Ebből a szempontból nagy történelmi szerencséje van ennek a típusnak. Akkoriban a nagysága miatt tisztelték, ma a ritkasága miatt. Egyébként én a kispolszkit is imádtam, leszámítva hogy nem mindig fértem bele. ;) Manapság az autó már nem számít családtagnak, talán a tucatjellege miatt. Bezzeg régen, amikor még várni kellett rá éveket, valóságos luxuscikk volt. És még felkapott volt az olyan szakma, hogy autóvezető! Ma meg már mindenkinek van jogsija... néha annak is, aki nem tud vezetni. :D
2010. szept. 24. 14:42
 10/20 anonim ***** válasza:

Lada 1500

Wolksvagen Transporter t3

International Harvester (fogalmam sincs már milyen modell)

Audi 80 b2 (2db)

Lada 2107

Opel Corsa b

Audi A4 b5

2010. szept. 24. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!