Emlékszel a családod autótörténelmére? Csak kíváncsiságból, milyen autóid/autóitok voltak, a boldog békeidőkig visszamenőleg?
Első, kb 1976-ban egy trabant. Utána a sorrend, skoda 100-as, lada 1200-es, zapororozsec (ha így kell írni), újra trabant, skoda 120, lada 1200, trabant, skoda 125. Ez volt fater autó arzenálja 1976-tól kb. 1991-ig.
Az enyém: 1990-ben első autó dacia tlx, utána trabant, utána skoda 125. 2003-ban vettem egy új skoda fabiat, 2006-ban lecseréltem egy másik új skoda fabiára, és most van mellette egy suzuki swift is. Ennyi. Sosem volt igazán jó autónk. De a lényeg, hogy elvisz a-ból b-be.
trabant kispolski skoda suzuki :P
nagymamámnak meg azóta is megvan a zsigulija, amit néha használunk mi is.
Hm. Hát nézzük akkor nagyapámtól anyámig terjedően:
'74-'79 Lada VAZ-2101 Zsiguli
'79-'89 Lada VAZ-2101 Zsiguli
'89-'97 Lada VAZ-2108 Samara
'97-'01 Suzuki Swift Sedan 1.3
'01-'09 Opel Astra F Classic Sedan 1.4
'09- Chevrolet Aveo 1.4
Ezek voltak a családi járgányok. A néhai nagyapám szerint egy autót újonnan kell venni, és 5-6 évente le kell cserélni, anno így is cselekedett, így muzeális értékű hagyatékaink sajnos nincsenek.
Viszont tavaly vettem egy szép állapotú öreg Volgát. GAZ-24, neten találsz róla képeket. Imádom vezetni, ez az első autóm. Tudod, ez még az a korszak, amikor izomból kellett kanyarodni. Meg az a korszak, amikor valóban vasból volt a kaszni, és ha megindult a rozsda, rögtön lépni kellett, különben mehetett a lakatoshoz. Imádom a kicsikét, ki is szorította most anyám Aveóját a garázsból, mert a Volga kényesebb jószág, és, ahogy a típus egyre inkább fogy, és kultuszjárművé válik, komoly befektetés, ha rendben van tartva.
Ja és még egy sztori: szüleimnek volt még egy közös fehér kispolszkijuk, és amikor 2-3 éves voltam, nyaralni indultunk vitorlás táborba. Csakhogy a tábor megkért, hogy vigyünk varrógépet, mivel a hajók vitorlái elszakadtak, és senkinek nem jutott eszébe a dolog. A kispolszki méretéből adódóan tehát a következő volt a kérdés: gyerek vagy varrógép? A varrógép nyert, így végül otthonmaradtam a nagymamával. :D
Öregapám csak lovaskocsival járt, meg volt egy motorja, Pannónia. Faternak először egy zsigulija, aztán 2 trabi, végül Volkswagen Polo. Nekem Opel Astra.
Sosem felejtem el, mikor 5-en ültünk a trabantba mentünk nagymamámékhoz, aki 170 km-re lakott. Meg amikor mentünk epret szedni a szőlőhegyre, és olyan pocsék út volt, hogy állandóan bevertük a fejünket a bukkanóktól. Szép volt! Még ma is emlegetjük a tesóimmal.
Lada 1500
Wolksvagen Transporter t3
International Harvester (fogalmam sincs már milyen modell)
Audi 80 b2 (2db)
Lada 2107
Opel Corsa b
Audi A4 b5
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!