Szerinted mennyi lenne egy Ferrari F430 havi fenntartása? (csak kíváncsiságból. )
A Bugatti Veyron-ét kiszámolta egy brit újságíró.
Ott évi 16 millióra (havi ~1,4 millió) rúgott üzemanyag nélkül.
Szerintem ez is akörül lehet.
Ha csak fenntartást nézzük akkor
-biztosítás
-súlyadó
-üzemanyag
Nem számolom ide az olajcseréket, meg minden apróbb dolgot mert feltételezzük jól össze van rakva és csak olajat kell cserélni akkor ez nem nagy összeg.
Főnökömnek 25 millás Cadillac-je van, és a cascoval együtt a biztosítása olyan 40 000 negyedévente kb de ebben nem vagyok teljesen biztos, mivel szerencsére nem én fizetem.
A fenntartás az elenyésző egy ilyen értékű autó mellett.
Ahoj!
Az angoloknál a nagyobb autóknál jóval nagyobb a biztosítás, a dugódíj és egyéb díjak, így nem nagyon lehet összehasonlítani a mi árainkkal. Nálunk lényegesen olcsóbb a fenntartása egy ilyen kategóriás autónak.
Ami érdekes, hogy az üzemanyag mennyi lehet, attól függ milyen távolságokra használod, milyen sebességgel és milyen vezetési stílusban. Ezzel együtt azt gondolom, hogy havonta nálunk 100-150 ezerből meg lehet úszni egy ilyen autó fenntartását, úgy, hogy még szerelő is látja időnként. (Azt ne feledd, hogy Ferrari szervíz csak Bécsben van legközelebb)
Első vagyok.
Bugatti miért olyan baromi drága?
Egyet mondok csak:
4000 km-enként új szett abroncsokat kell felrakni rá, az elhasználódás miatt.
Egy szett abroncs 4-6milla között van, mert ilyet csak arra a kocsira gyártanak.
Magával a márkával s többi hasonlóval már az a korlát lép fel, csakis márkaszervízben szereltetheted. Itt ugye számolhatsz az alapból drága díjakkal. Nincsenek utángyártott alkatrészek. Konkurencia nincs számukra, hisz itthon egy-két cég van e téren, ezáltal még talán ki is használnak valamennyire.
Ha évi szintet nézünk szerintem alapból 1,5-2 millió forint kell. Futómű lehet a legérzékenyebb pontja, hisz elég kifinomult, nem városi "flangálásra" tervezett karakterisztikája van...
Nagy élmény lehet egy ilyen autót birtokolni, de azt mondom, ha párszor így bele kell nyúlni a zsebbe akkor meggyűlöli a tulaj.
F360-at már külföldön egy új használt bömbi áráért kapsz. Ott is ugyanezek a paraméterek állnak fenn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!