Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mekkora havi fizetés kell...

Mekkora havi fizetés kell ahhoz, hogy az ember megengedhessen magának egy autót?

Figyelt kérdés

2022. aug. 22. 01:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
74%
Kényelmesebb autóval, az biztos.
2022. aug. 22. 12:09
 12/18 anonim ***** válasza:
49%
Sajnos ez nem csak a kényelemről szól. Pl a nagy kórházreformnak köszönhetően hiába épült egy szép kórházunk,mégis karácsony környékén kocsival kellett bemennem a 25 kilométerre lévő ügyeletre.
2022. aug. 22. 12:49
 13/18 A kérdező kommentje:
Meg én nem vagyok hajlandó napi 3 órát buszozásra pazarolni az életemből
2022. aug. 22. 12:56
 14/18 anonim ***** válasza:
27%
Ha neked fontos, mert sok időt spórol meg az életedben vagy másképp meg sem tudnád oldani, akkor nem is kérdés, hogy megéri-e, mert kell és kész.
2022. aug. 22. 13:01
 15/18 anonim ***** válasza:
72%
Én is ezt írtam, hiába pontoztok le. Neked kell eldöntened, hogy 3 óra utazás, vagy mondjuk évi 2-3 nyaralás, vagy saját lakás 3 évvel hamarabb. Nekem pl. nem érné meg, de ha neked igen, akkor igazából nem is az a kérdés mennyi a fizetésed, hanem hogy mit áldozol fel cserébe, amit abból a pénzböl megvehetsz.
2022. aug. 22. 13:19
 16/18 anonim ***** válasza:
39%
15 én nem tudom ti hogy éltek, de a nettó 350-es fizetésemből autót tartok fent (Ráadásul egy elég pénzigényeset, 10 literes fogyasztással), és mellette simán tudok évi 2x nyaralni külföldön. Valamint nem szenvedek hiányt semmiből, van ételem, van lakásom, tudok eljárni szórakozni.
2022. aug. 22. 13:26
 17/18 anonim ***** válasza:
69%
Legszegényebb cigánytelepen élőknek is van kocsija. Egyrészt a kocsiravalót hosszú idő alatt gyűjti össze az ember. 500.000-ért már lehet venni olyat amire nem megy rá a gatyád (persze nem lefingott bömöst kell venni). Onnan kezdve kötelező, súlyadó, rendes karbantartás olyan havi 10-20ezerből megvan, plusz a benzin amit csak te tudsz hogy mennyit mozogsz. Nekem havi 20-25ezer a benzinköltség. Mondjuk hogy ha havi 50ezret félre tudsz tenni, az elég az autó fenntartására. Az autó árát meg 1 év alatt összehozod.
2022. aug. 22. 13:45
 18/18 Koaxk Ábel ***** válasza:

Az a baj, hogy egy autó fenntartása nem lineáris kiadás, mint mondjuk a rezsi.

Veszel egy kocsit lehet hirtelen nagyobb összeg rendbe rakatni, gumit venni rá stb.... Aztán lehet évekig üzemanyagon meg olajcserén kívül nem kell rá költeni. Aztán hirtelen jön egy kettőstömegű és kuplung csere, ami még egy nem prémium autónál is horror összeg tud lenni.

Aztán elkopik a gumi, az ha nem LingLong-ot vesz az ember lehet egyben hirtelen nagyobb tétel.

Aztán még csak ott tartunk, hogy atombiztos technikád van, csak a kopóalkatrészeket kell cserélni, nincs komoly tipushiba, meg nem is tört meg a kocsi az évek alatt.

2022. aug. 22. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!