Mi az a minimum fizetés, amiből érdemes/lehetséges egy autót fenntartani?
TOYOTA Yaris 1.3 Sol kis autót fenntartani a minimum fizetés 350 ezer nettó béred kell, hogy legyen a mai árak mellett.
Átlagos használat mellett (évi ~15 ezer km) nagyon alaphangon számolhatsz havi 80-90 ezeret egy autó fenntartására mindennel együtt (ebben a tankolás is benen van). (Presze ez átalgosan értendő, nem minden hónapban fixen ennyi.)
Azt hogy ennek kigazdálkodásához mekkora fizetés szükséges, neked kell tudnod.
Csak a kérdést olvastam el, a válaszokat még nem, de egyből le mertem volna fogadni, hogy jönnek majd az okosságok, hogy egy Swifthez is minimum havi nettó 1 milla kell.
A mostani autómat újonnan vettem, most 4 éves. Idén év elején még nettó 190e volt a fizetésem, most áprilistól emelték meg nettó 250-re. Hitelem nincs, lakásból saját van, nem kell lakbérre költenem. Eddig idén amit költenem kellett az autóra, egy olaj+szűrők cseréje. Mivel most járt le a garancia, hála az égnek nem kellett márkaszervizben intézni. Egy műszaki vizsga: 20eFt. És a biztosítás. Meg persze a tankolás, adó. Másra egy fillért nem kért az autó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!