Milyen fizetéssel milyen autót engedsz meg magadnak?
Tudom, ez más pénztárcájában turkálás, de anonim talán vállalható infó.
Igazából azért érdekelne, mert az utóbbi 2-3 évben látványosan sok luxusautót látok az utakon (pesti vagyok) és nem tudom, hogy csak én vagyok-e relatíve csóró/igénytelen az autómra, vagy az emberek többsége ennyire priorizálja azt, hogy milyen autóval jár és ezért akár nagyobb összeget költ rá vagy eladósodik évekre?
Nem török pálcát senki feje felett és Ti sem tegyétek egymás között, nekem is van olyan ismerősöm akinek szerelme az autója és rákölt egy vagyont úgy, hogy mellette nem megy a családdal nyaralni, de olyan ismerősöm is van, aki milliós fizetés mellett egy 2010-es Swift-tel jár melóba, mert olyan pozícióban van, hogy nem fontos az autóval megjelennie sehol és egyszerűen arra, hogy A-ból B-be eljusson és parkoljon, ez a legjobb neki.
2 fő havi 800netto saját tehermentes lakás mellett 2005-ös honda jazz.
Szeretjük, praktikus, nem eszi ki az életünket, könnyű és olcsó szervizeltetni, éves súlyadó 8000ft, éves kötelező 55.000… látom nem egy barátomnál, hogy már a következő életüket is ráköltik a magasabb kategóriájú kocsira, de nem hajlandók lejjebb adni, tényleg inkább nem mennek nyaralni vagy ilyesmi, de a bmw az kell, amikor én elmondom mennyit költök a kocsira akkor meg megy a csodálkozás, aztán meg hogy bezzeg nekik az életüket is kieszi :) ők tudják, én soha nem próbáltam még róla
meggyőzni senkit, hogy egy egy-másfél milliós autó is elvisz A-ból B-be.
Az egyre emelkedő árak mellett pedig méginkább örülök, hogy nem ruháztunk be valami magasabb kategóriájú kocsiba.
Nettó 700 2009es BMW 3
ugyanezzel a fizuval előtte egy mk2 Fabia volt
Nettó 600k, 3+ milliós viszonylag ritka VW, ültetve, nagy felnivel stb. Szóval kicsit építve.
Tavaly jött a dilemma, hogy ennek cseréje egy 6-8 milliós hasonlóra, vagy házépítés. Utóbbit választottam, lehet megbánom.
Mondjuk nekem az autó nem csak közlekedőedény, hanem hobbi is.
Nem titok: Egyedül élek, lakást nem kell bérelnem, mert van saját. Hitelem nincs, soha nem volt egy forint se. Januártól emeltek a fizetésemen, akkortól nettó 257e. Előtte nettó 192e volt 2021-ben. 2020-ban 182e, 2019-ben 172e, ekkor váltottam munkahelyet. 2018-ban 167e, de akkor még mellette volt pár ezer ft cafeteria is pluszban. Előtte még kevesebb.
Egy Opel Astra K-m van, amit 4 éve újonnan rendeltem kp-re. Hétvégén tettem egy nagyobb kirándulást és az autópályán a P-s rendszámú autómmal úgy éreztem hogy én vagyok az öregautós suttyó. Az autók 90%-a S, vagy T-s rendszámú volt és jóval magasabb kategóriájú autók, mint az enyém. Szóval van itt pénz, csak szeretnek sírni az emberek, hogy nincs. Oké, hogy egy jó részük céges, meg lízingelt, de azt sem ingyen puszira jótékonyságból adják oda.
Érdekes válaszok jöttek, bár akikre még kíváncsi lennék azok nem írtak, de gondolom a 30-40 milliós autókat vezető emberek nem olvasnak gyakorit. :)
Én kinőttem már abból, hogy mások feje felett pálcát törjek, hogy ki milyen autóval jár. Van aki közlekedik és van aki autózik. Aki érti, azt tudja mire gondolok. Ilyen esetben tudom, hogy mennyire prioritás tud lenni az autó. Van akinek a munkája miatt fontos az, hogy milyen autóból száll ki, az is teljesen valid.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!