Milyen fizetéssel milyen autót engedsz meg magadnak?
Tudom, ez más pénztárcájában turkálás, de anonim talán vállalható infó.
Igazából azért érdekelne, mert az utóbbi 2-3 évben látványosan sok luxusautót látok az utakon (pesti vagyok) és nem tudom, hogy csak én vagyok-e relatíve csóró/igénytelen az autómra, vagy az emberek többsége ennyire priorizálja azt, hogy milyen autóval jár és ezért akár nagyobb összeget költ rá vagy eladósodik évekre?
Nem török pálcát senki feje felett és Ti sem tegyétek egymás között, nekem is van olyan ismerősöm akinek szerelme az autója és rákölt egy vagyont úgy, hogy mellette nem megy a családdal nyaralni, de olyan ismerősöm is van, aki milliós fizetés mellett egy 2010-es Swift-tel jár melóba, mert olyan pozícióban van, hogy nem fontos az autóval megjelennie sehol és egyszerűen arra, hogy A-ból B-be eljusson és parkoljon, ez a legjobb neki.
Nettó 400ezer forintot keresek adókedvezménnyel,nemrég vettem egy 2007-es Honda Civicet 2 millióért.
Igazából nem használom ki,leginkább kisebb városi távokat megyek de ez tetszik nekem,szeretek autózni.Anyagilag full értelmetlen beruházás de egyszer kell élni,ha gáz lenne eladom és visszakapom a pénzem nagy részét,munkába pedig lehet járni céges busszal is.
400e fizetes Astra H 5 ajtos 1.4 2005
260e volt a fizetesem mikor vettem 1,3m ert.
Elotte 98as toyota corollam volt 250e ert 170es fizetes mellett.
Sajnos gtk miatt cserelni kellett.
Mindkettot szeretem.
Abs, klima, belso futese miatt az Astra nagy elore lepes.
A-B auto.
Elorelepes biztonsagilag a korabbihoz kepest. Pl legzsak, kaszni, ABS,EPS.
Azt gondolom eletbiztositasnak is van egy auto szintje.
Kiegeszites vettem melle tuzoltokeszuleket autoba es lakasba is.
Bécsben pincérkedem immáron hetedik éve. Sokáig 1400€-t kerestem nettóban, ami elég kevés, de volt mellette 200€ jatt is a nyári honapokban. A Covid rendesen tönkrevàgta a közhangulatot az osztrák vendéglátásban, én is elkezdtemnézelödni, de az étterem vezetöje rendes volt és leült tàrgyalni velem, tudta, hogy ha elmegy a személyzet, akkor bezárhat.
Igy lett 2021-ben 1400€ helyett 1700€ + jatt.
Mint irtam, 7 éve pincérkedem, és végig sporoltam. Igy lett 2020-ban egy 2013-as kecskeméti B Mercedes. Az a tipik magyar rendör Merci.
Volt nagyszerviz rajta, gumicsere, kb 350 ezret költöttem rá.
Hogy miért B Merci? Mert az étterem melletti Taxiparkolóban az egyik taxis ugyan ilyen autót használ és sokszor vitt haza már a kistörök. Szoval beleszerettem a formába, a kényelmébe és vágy lett belöle.
Van jobb, biztos van szebb is, de nekem most a W246-os B Merci a favorit.
Érzelmi vásárlás volt, de nem bánom.
"Van akinek a munkája miatt fontos az, hogy milyen autóból száll ki, az is teljesen valid."
Nem láttam még olyan üzletet, ami azért nem köttetett meg, mert valaki csak egy új Toyotából szállt ki, nem egy új Mercédeszből. Ez egy ábránd, aki amúgy is megvenné a drága neki tetsző autót, csak indok rá. Ismerem ilyet, a kinecezésen nem száradt meg a tinta, már kellett az új autó, mert szerinte számít. Ha számítana, akkor soha nem léptetik elő, amíg "csóró" autóval járt.
Kérdező Magyarországon az emberek 80%-a a lehetőségei felett vásárol. Aki igazán gazdag letojja. Én sajnálom azokat, akiknek az önbecsülését a fogyasztás határozza meg.
Neked le sem esett, hogy a válaszolok egy része vagyonos, mert nem autót cserél, hanem befektet. Bármikor tudna 30 milliós autót venni készpénzre. Mi is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!