2 hete van meg a jogsim és félek vezetni?
Tegnap vettem rá magam, hogy először autóba üljek, de csak úgy, hogy a párom velem volt.
Nagyon féltem a benzines kocsitól, nehogy lefulladozzak de szerencsére ügyesen kuplungoltam, nem volt ilyen baj és probléma nélkül levezettem olyan 20-30km-ert. Viszont még mindig nagyon félek, mert tegnap, a semmiből, jelzés nélkül kivágott elém egy biciklis az út széléről, szembe is jöttek, majdnem elcsaptam, egy hirtelen fékkel oldottam meg. Tudom, hogy nem én voltam a hibás itt, hisz ő vágott elém jelzés nélkül, de akkoris marhára megijedtem. Most megint elment a kedvem az egésztől. Félek, mert én hiába tartom be a szabályokat, ha ilyen váratlan helyzeteket csinálnak mások. Mi van ha rosszul reagálom le? Elütöm!
Meg a másik az, hogy ahol az utcánkba kell bekanyarodni, ott nagyon kicsi az ív, szűk az út és egy picit átsodródtam a túlsó sávba. Erre ezentúl figyelek, de most ültem először ebben a kocsiban és egy kicsit fura még a kormány. Más hibát nem vétettem, párom szerint dinamikusan, folytonosan, stabilan vezetek.
"Mi van ha rosszul reagálom le? Elütöm!"
Na és? Aki hülye, az kapja meg, ami jár neki. Te tartsd be a szabályokat, a többivel ne foglalkozz. Igen, történhet baleset akkor is, ha te betartod a szabályokat. Képzeld, ez ugyanez igaz akkor is, ha gyalog közlekedsz, vagy busszal, vagy biciklivel, vagy akármivel. Az autóvezetésben nincsen semmi különleges. Az élet kiszámíthatatlan és bármikor bármi megtörténhet, akár autót vezetsz, akár nem.
Igen, a kérdés.
Hogy más is van/volt-e így, mit csinált, mit csináljak? Igen, ez nem egyértelmű a feltett kérdésből, ne haragudjatok.
Vezess,vezess,vezess.
Szep fokozatosan.
Eloszor gyer forgalmu utakon,ismeros helyeken.
Aztan szep lassan szoktasd magad a nagyobb forgalomhoz.
Varatlan helyzetek mindig lesznek,a vezetes ilyen.
Szuk helyeken lassan,nem tiltja a kresz,hogy ovatosan kanyarodj egy szuk kanyarban.
Tegyel ki T betut,akkor talan turelmesebbek a tobbiek.
Kitartas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!