Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Félek vezetni pedig van már...

Félek vezetni pedig van már jogsim?

Figyelt kérdés
1 éve szereztem meg a jogsimat, oktatóval jól ment a vezetés de egyedül képtelen vagyok vezetni. Nem merek, folyton attól félek, hogy majd biztos nekimegyek valaminek. Mással is volt ilyen? Hogy lehet ezen túllendülni?

2017. febr. 19. 20:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
22%
Miért mennél neki valaminek? Itt csak két állapot létezik: vagy jól tudsz vezetni, vagy nem. Olyan nem igazán van, hogy fél a vezetéstől valaki. Mások milyennek ítélnek meg vezetés tekintetében?
2017. febr. 19. 20:16
 2/11 anonim ***** válasza:
90%

"vagy jól tudsz vezetni, vagy nem."

Azért van köztes állapot.

Szerinted akinek most hozta a postás a jogosítványát az jól tud vezetni?

Vannak sokan, mint a kérdező is, aki bizonytalan egyedül.

Túllendülni úgy lehet, hogy még világosban, hétvégén, amikor csendes a forgalom, akkor vezetsz gyakorlásképpen ismert útvonalon. Ott és akkor kevesebb dologra kell figyelni, hiszen tudod kinek hol van elsőbbsége.

Kerülöd az elsőbbségadásra kötelezett helyeket, lámpás kereszteződéseket válassz.

És szép lassan belebátorodsz. Ha magamból indulok ki, még egy T betűt is kitennék.

Én jobban vigyázok rájuk, kerülöm a szűkebb előzést, nehogy frászt hozzak rájuk, megijesszem.

Valamiféle védettséget azért ad, bár sokan momdják, hogy direkt szivatják, de ezzel magukat is (autójukat) veszélyeztetik.

Én így tennék...

2017. febr. 19. 20:26
 3/11 anonim ***** válasza:
91%

"Én jobban vigyázok rájuk, kerülöm a szűkebb előzést, nehogy frászt hozzak rájuk, megijesszem."

Ez szép dolog, sokan nem tesznek így. Eszembe jutott erről egy videó (a sorban a piros Citroen-es egy tanulóvezető): [link]

A vezetéstől való félem nem különbözik mástól valótól. Nyugodtan keress más kategóriában is ilyen eseteket, hátha ott írnak mást.

2017. febr. 19. 20:40
 4/11 veterán vas ***** válasza:
95%

Miért mennél neki bárminek? :O

A sebességtől ne félj, mert az autó, csak annyira megy gyorsan, amennyire Te nyomod neki.

Ha váratlanul eléd ugrik egy fa, vagy egy villanyoszlop ;) akkor jobb-balra kikerülheted (ott a kormány!)

Ha nem férsz el egyik oldalra sem, akkor ott a középső pedál. Megnyomod, és ha tisztul a helyzet tovább haladsz.

Ne aggódj! Rettegve/pánikolva nem lehet közlekedni, az a legrosszabb megoldás. Vagy ne ülj autóba, vagy ha rászántad magad, akkor óvatosan, önmagadba bízva, és félelem nélkül vezess.

2017. febr. 20. 08:34
 5/11 anonim ***** válasza:
92%

Én csak annyit tudok mondani, hogy ne félj! Nekem egy hónapos a jogsim. Tanulóautóval egy élmény volt vezetni, mivel tudtam, hogy ha bármi hülyeséget csinálok, az oktatóm beleszól, lefékez stb. Most, hogy magamra vagyok, nehezebb, jobban is stresszelek egyes szituációkban. Első héten este mentem vezetni, amikor nem volt forgalom. Hát, mondanom sem kell, borzasztó volt. A kocsit több alkalommal is lefullasztottam, az utcákba való letérések sem voltak valami bizalomgerjesztőek és még rengeteg más. Viszont megfogadtam, hogy nem adom fel, mert szeretek vezetni. Egy hónap után történt változást, mivel már nem fulladok le, és a főútra is kimerészkedtem, igaz városban, körforgalmakban egyelőre nem voltam. Attól egy picit tartok is. Hétvégén általában én szoktam vezetni a boltig és vissza. Bár, bevallom, most hétvégén paráztam kijönni a bolt parkolójából, mert a lejtőn való elindulás nekem kész katasztrófa, ezért át is passzoltam a vezetést apumnak. Még a parkolásokkal akad kisebb-nagyobb gondom, mert túl hamar veszem be a kanyart, de majd ezt is orvoslom. Egy szó mint száz, vezess, ne parázz, légy magabiztos. Csak így fogsz tudni megtanulni vezetni. Sok sikert!

L

2017. febr. 20. 11:08
 6/11 anonim ***** válasza:
76%
Akarom mondani emelkedőn való elindulás.
2017. febr. 20. 11:44
 7/11 anonim ***** válasza:
94%
Ez teljesen normális, aki hosszabb ideje nem vezet. Megoldás: Vegyél egy autót, csak azzal fogsz megtanulni és legyőzni a félelmed. Eleinte persze gyakorolhatsz egy kicsit városon kívül, forgalommentes területen, az nem árt. Érezned kell a kocsit.
2017. febr. 20. 19:05
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha beülsz és mész :) Legyen melletted valaki aki nem leüvölti a fejed hanem csak ott van esetleg tanácsokat ad, nyugodtan. A fék ott van ha kell használd bátran. Ha úgy érzed hogy nem férsz el, akkor ne vállald be pl a parkolást stb.

Nekem 5hónapos a jogsim, először én is féltem, hogy hibázok, de bele kell rázódni, kell pár alkalom mire érzed az autót, de ha belejössz kicsit már menni fog. Amikor lehet és kedvem van vezetek. Először abban a városban ahol tanultam, hétvégén amikor sehol senki se volt, 15-20km-t mentem mellettem a párommal. Én a lakhelyemről nem tudok kijutni körforgalom nélkül, szóval gyorsan meg kellett szoknom és azóta szeretem. Aztán át a szomszéd kisvárosba, ahol ismerős vagyok és utána jött a szomszéd nagyváros (40km az odaút gyorsforgalmival, sok technikai résszel, de imádom!) oda most már minden hétvégén lemegyünk és én vezetek.

Egy hete már egyedül mentem át az ismerős városba (15km), gond nélkül.

2017. febr. 22. 18:57
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bíztatásokat! Jól esett olvasni, hogy nem vagyok egyedül és van remény :)
2017. márc. 4. 23:40
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
na hogy megy?
2018. jún. 15. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!