Hogy lehet gyorsan kiindulni?
Ez nem a sebességtől függ, mert például egy emelkedőn jóval gyorsabban kell menned, hogy ne fulladj le, mikor felváltasz. Igen, a váltással van szerintem a probléma.
A gond szerintem azzal van, hogy nem mered túráztatni a motort, nem pörög fel eléggé. Az 1.3-mas toyota jól hangzik, gondolom nem is túl öreg azért, szóval én azt tanácsolom, hogy mikor elindulsz, nyugodtan lépj rá a gázra addig, amíg nem elég hangos a motor. Mikor elindul egy kocsi, hangos, ez van. :D Különben lefullad, tényleg. A fordulatszámmérőt nézd inkább (kmóra melletti nagy kijelző), és akkor válts feljebb egyet, mikor 3, vagy inkább 4 körül van a mutató. És ne aggódj, ha felpörög a motor... Az még menőnek is hangzik. :D
Ha friss jogsis vagy akkor ne stresszelj, majd bele jössz.
Amikor sárgára vált a lámpa betolod egyesbe, engeded a kuplungot és adsz neki egy kis gázt, egyesben nem kell sokáig húzatni, berakod másodikba.
Utána már lehetsz rugalmasabb, nem kell 30nál 3-as, 40nél 4-es, kicsit jobban pörgesd ki az autót,esetleg nyomd mélyebbre a pedált mint ahogy eddig szoktad :), és jobban fog gyorsulni, fulladás határon ne használd az nem tesz jót a fogyasztásnak sem.
elsőnek:
túráztatni azért nem kéne, és ha tényleg egy újabb kocsiról van szó, akkor nem valószínű hogy túl hangos lesz, csak nagyon magas fordulaton.
A 4ezres fordulat azért túlzás, 3ezernél elváltassz és kész, az már elég kell hogy legyen egy normális tempóhoz.
"Csak vicc volt!"
Én tudom, hogy csak vicc volt, de az a gáz, hogy a nők műszaki analfabéták, és tényleg elhiszi, hogy azt kell csinálni :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!