Simson probléma. Ha a kocsisor lassan halad, de ahhoz gyorsan hogy megálljak, akkor lassan kell pörgetnem a motort hogy tudjak haladni. De így egy idő után elkezd eltűnni az alapjárat és kihagy a motor üteme. (? )
Ilyenkor ha nem pörgetem a motort, akkor leáll, és nagyon nehezen, max tolásra indul, de csak úgy, ha pörgetem utána, mert vissza leáll.
Ha hagyom állni kb 15-20 percet, akkor viszont pöccre indul és semmi baja.
Cseréltem már gyújtástekercset, trafót, gyertyát, megnézettem a karburátort, kitisztították. Ugyanolyan és nem tudom mi az oka.
Ha tempósan tudok vele járni, elvisz akárhova, akármeddig.
De ha lassú menetre kényszerülök, akkor 2-3 perc múlva vége.
Nos, a következő van nagy eséllyel: Sokat volt használva hidegen/rövid utakra, amikor nem üzemmeleg még a motor, és a henger meg a dugó félmeleg állapotban, 70-80 fok környékén kopott össze alakilag (hőtágulás), amikor e fölé ér a hőmérséklet, eltűnik a kompresszió, mert "szelel" a dugattyú mellett, mert más formájú mondjuk 110 fokon, mint 70en. Első körben gyűrűcsere (minél hamarabb!!), ha nem segít, akkor fúrás. Remélem tudtam segíteni.
17/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!