Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Előzésnél honnan tudom hogy...

Előzésnél honnan tudom hogy mikor hanyas fokozatba kell kapcsolni?

Figyelt kérdés
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni, most tanulok vezetni tehát kezdő vagyok, és nem tudom hogy mikor hanyasban lehet előzni, igen tisztában vagyok vele hogy meg fogom kapni az olyan válaszokat, hogy kezdő vagyok sőt még jogsival sem rendelkezem, :D és h elsőnek tanuljak meg vezetni igen tisztában vagyok ezekkel és nem is szeretnék még ilyesmit csinálni, sőt még jogosítvány meg szerzése után sem szeretnék, előzgetni gyorsulgatni egy darabig meg utána sem :D csak nagyon érdekel a versenyzés stb stb mivel sokan mondták, hogy helyzet függő, és attól függ hogy hány km/h val menünk épp tehát pl ha több mint 100/km h val haladunk akor már nem lehet olyat csinálni hogy vissza rakom 4 be? És aztán megint vissza 3ba? Mivel sokan mondták hogy olyat nem lehet hogy nagy sebességnél 5bol egybol 3ik fokozatba nem lehet vissza tenni, akor ugy szabad csinálni hogy elsőnek 4 aztán 3 és utána vissza fel felé kapcsolgatni? Vagy ezt honnan tudom, hogy mikor hanyasba kapcsoljak? Egy előzés vagy egy gyorsulás alatt! Mi előtt tényleg valaki le támadna még egyszer meg jegyzem nem menoskodni akarok az utcán, meg gyorsulgatni meg stb stb meg versenyezni mivel még nem is rendelkezem jogosítvánnyal, :D és jogosítvány után sem szeretnék ilyet csinálni mivel nem szeretném, el veszíteni a jogsimat egybol miután le vizsgáztam sikeresen, csak egyszerűen szeretnék tisztába lenni vele, hogy mikor hány km/h nál melyik fokozatba szabad kapcsolni h gyorsulni előzni, tudjak mivel azért nem árt tudni előzni nem szeretnék majd egy traktoros mögött meg rohadni az autóba (falusi vagyok) xD a válaszokat előre is köszönöm szépen!
2022. jún. 30. 19:46
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:

#20 előzésnél a gézpedál egy kapcsoló :)) nincsenek köztes fokozatai

A fordulattól pedig nem kell megijedni. Jókat röhögök az olyan kérdéseken, amikben olyanok vannak, hogy a "párom előzés előtt visszakapocsolt, és pár másodpercig 3000-en forgott a motor, papám szerint a párom szétpörgeti így a motort". Aztán csodálkoznak, hogy az épphogy alapjárat feletti eröltetéstől, és 1600-nál felváltástól mitől döglik meg a motor idő előtt.

2022. júl. 1. 10:00
 22/40 A kérdező kommentje:
#5 te nagyon vágod ezeket h dupla kuplung és stb, :D
2022. júl. 1. 10:58
 23/40 anonim ***** válasza:
#22 kerdezo hany eves vagy, kerlek? Kizartnak tartom hogy ilyen gyerekes lelkesedessel es amugy teljes fogalmatlansaggal a vezetes teren te tenyleg jarhatsz mar valodi oktatohoz es nemcsak a kismotoros (AM) jogsit probalod epp letenni.
2022. júl. 1. 11:49
 24/40 A kérdező kommentje:
19 éves vagyok és tenyleg jarok oktatohoz vezetni csak nagyon érdekel az ilyen és egyszerűen nem tudok vele semmit meg beszélni, nem tud semmit el magyarázni a legtöbb haveromnak már van jogosítványa és tudják kezelni az autót tudják mikor hanyasba kell váltani előzésnél vagy gyorsulasnal, vagy ha épp egymás ellen szórakoznak tudják mikor hanyasba tegyek vissza, és cikinek érzem h meg kérjem őket h magyarázzák el vagy valami épp ezért kérdeztem itt. :)
2022. júl. 1. 12:10
 25/40 anonim ***** válasza:
Kerlek, de tenyleg kerlek: ne, ismetlem NE a haveroktol tanulj vezetni es ne.oket akard utanozni amikor egymas ellen 'szorakoznak'. Mivel a kerdesed es kommentjeid alapjan az autovezetes legminimalisabb alapjaihoz sincs a vilagon semmi kozod, elobb tanulj meg sik uton egyenletesen haladni, zold lampanal lefulladas nelkul elindulni es legalabb az elorefele meroleges parkolast elsajatitani. Se elozgetni, se 'visszaharom padlogaz'-azni, se versenyezgetni ne akarj meg vagy 4-5 evig.
2022. júl. 1. 12:30
 26/40 A kérdező kommentje:
#25 Nem dehogyis én az ilyenekbe pont ezért nem fogok bele menni, :) csak elméletben szeretnék vele tisztában lenni, mert valahol csk el kell kezdeni :D de majd megkerem az oktatót h normálisan magyarázza el de sajnos őt nem érdekli a kérdéseim, mivel már kaptam olyan választ is tőle hogy majd meg tanulom " rá jövök" magamtól ha majd sokat vezetek tehát ja :D szerintem váltani fogok oktatot vagy nem tudom mi lesz, de nincs valami videó YouTuben ahol hasonlókat tudnék nézni?
2022. júl. 1. 12:57
 27/40 anonim ***** válasza:

#22 - azt a hozzászólást nem én írtam.

Én a #5, #6 és #12 hozzászólás szerzője vagyok, ez meg valószínűleg a #25 lesz. :)

2022. júl. 1. 14:13
 28/40 A kérdező kommentje:
Ja de köszönöm nkd is a segítséget. Csak aza gnd h alapból bajban vagyok a fordulat szám mérővel tehát ja :D de remélem azért bele jövök, idővel :)
2022. júl. 1. 14:28
 29/40 anonim ***** válasza:

#27 vagyok (az előbb véletlen elírtam a 25-öt).

Biztosan belejössz idővel, mindenki kezdte valahogy.

...kinek több, kinek kevesebb gyakorlás kell hozzá, de jobbára megkapja az ember a jogosítványt (és egy alap tudást hozzá), de utána is folyamatosan tanulni kell (tapasztalatszerzés) és nem elbízni magad.

Általában az autó hangján is hallod (csendes autónál lehet nehezebb), és érzed adott esetben a rezgéseit is (pl. alacsony fordulatszám).

Fordulatszámmérő (kijelzés) nem minden autónál van a műszerfalon, de sokat azért nem szokott foglalkozni vele normál esetben az ember - inkább tájékoztató, főként az elején tudod viszonyítási alapként használni.

Látod rajt, hogy mennyire jár ideális fordulatszámon a motor, és akár ez alapján váltani föl vagy le... mondjuk 2500-2700-as fordulaton felváltasz, váltás után lesz belőle mondjuk 2000-2200 körüli érték (autója válogatja), innen gyorsíthatsz tovább, majd megint elváltasz.

Ha előzöl, akkor nyilván jobban fogod pörgetni is, hogy gyorsan el tudd végezni az előzést.

Bár arról még nem beszéltünk, hogy benzines vagy dízel a jármű, kicsit más azért a viselkedésük és az ideális fordulatszám-tartomány is.

2022. júl. 1. 17:19
 30/40 A kérdező kommentje:

Amin tanulok az benzines 1.3

Itthon kettő autó van az egyik dizel a másik benzin de mind2 1.9 és Igen azzal tisztában vagyok, h mikor kell sebességet váltani fel felé, én csak azzal nem vagyok tisztában hogy hanyasban szabad elozni, mivel csak annyi választ kapok az oktatotol és bárki mástól is h attól fugg hogy mennyivel mész, oké de akkor ha pl haladok 70-80 vagy 90 vagy akár 100 km/h felett akor azt honnan tudhatom h hányasba válthatok vissza, mivel nagyon sokan mondták azt is h már 100km/h felett ne nagyon váltogassunk vissza, de nézegetek róla videókat is és bőven 100km/h felett is vissza válogatnak és ez zavar össze h mindenki, mást mond h ezt lehet azt nem és én nekem annyiból, is nehezebb h nem nagyon értek a fordulat szám mérőhöz, sajnos nincs aki foglalkozott/foglalkozna velem családon belül is :) és sajnos olyan oktatót kaptam ki akitol csk annyi választ kapok, h majd rá érzek meg nézzem a fordulat szám mérőt de amikor mondtam neki, h nem nagyon értek hozzá akor meg már azt a választ kaptam h ahhoz nem is kell érteni. :D

2022. júl. 1. 18:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!