Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olajcsere otthon?

Olajcsere otthon?

Figyelt kérdés
Ha se akna se emelő nincs. Az úgy elég lehet, ha csinálok egy sor téglából egy kisebb rámpát? Magyarán téglákat rakok egymás mellé a két keréknyomban és rá állok a kocsival. Az a kb 10 centi plusz hasmagasság elég lehet ahhoz hogy hozzá férjek a leeresztő csavarhoz? Oljaszűrő szerencsére felülről van.

2022. jún. 21. 08:28
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
90%

Mercedes-Benz c180 kompresszor 2005

Hozd ki kérlek 20 ezerből az anyagköltséget. Csak castrol mehet bele vagy gyári Mercedes olaj, várom.

2022. jún. 21. 13:10
 22/27 veterán vas ***** válasza:
12%

Egyetlen leeresztő csavar kihajtását miért kell így túllihegni?

Én sem férek az autóm alá, de nem is szükséges. Megkeresem azt a helyet, ahonnan elérem a csavart. Benyúlok a kulccsal és kihajtom.

Arról nem is beszélve, hogy ha az elejével rámpára állsz, vagy ha megemeled, ferdén fog állni az autó.

Évek óta egy akna nélküli panelgarázsban oldom meg az olajcserét.

2022. jún. 21. 13:15
 23/27 anonim ***** válasza:

Nincsen otthon raklap? Én annak a fa "gerendáiból" csináltam egy 8-10 centis rámpát.

Pont elég, hogy beférjen a kocsi alá a lavór meg én is, hogy kicsavarjam a csavart.

[link]

(Tudom gagyi minőségű kép (munkásteló) de a lényeg látszik)...

2022. jún. 21. 15:42
 24/27 anonim ***** válasza:

Semmi baj nincs a téglával.🤷‍♂️

Nekem ugyan van emelőm, de volt hogy inkább csak egy "rámpát" csináltam téglából, mint ahogy te is akarnád. Annyi, hogy én 2 sor magasra raktam. Ha jól emlélkszem, akkor kerekenként 6-ot hosszába kettesével egymás mellett, majd a keréktől számított 2. téglától 4 db-ot keresztbe. Ráállni picit nehéz, kb 20 centivel előtt határozottan megindulsz, közben a lehúzott ablakon figyeled, hogy hol van a kerék, ha fent van, akkor megállsz.

Jó mondjuk én beraktam alá 2 bakot is, mielőtt befeküdtem alá..

Az meg hogy ferdén áll, az én kocsimnál nem probléma, hisz az olajleeresztő csavar hátrfele néz, mint a legtöbb autóban.

2022. jún. 21. 16:04
 25/27 anonim ***** válasza:

Bármikor megcsinálom magamnak a cserét, még úgy is hogy csak lebontani az autó alját 10 perc, de nem téglán...

Javaslom a vízelvezető árkot, vagy a vízóra aknát. Igaz két emberes, de működik.

2022. jún. 21. 16:54
 26/27 anonim ***** válasza:
Tégla nem jó, értsd már meg!!!
2022. jún. 21. 18:00
 27/27 anonim ***** válasza:
Kérj kölcsön egy emelőt a szomszédtól, jól fog az még jönni.
2022. jún. 21. 19:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!