Olajcsere otthon?
#10 osztom a véleményed, de hidd el, én is ismerek olyan embereket akik annyira fillérbaszók, hogy el sem tudom képzelni.
Gázolaj helyett használt étolajat öntenek az autóba, meg ilyenek.
Csak ha magamból indulok ki, akkor egy ilyen olajcserés mutatványhoz nekem szabadnapot kell kivennem. Este 7 ig dolgozok utána már nem fogok nekikezdeni.
Kiveszek egy szabadnapot amiből amúgy is kevés van és nekem nem is fizetett meg rizikózok hogy vagy jó vagy nem ennyire kis összegért?
Jó neked! Egy ilyen mutatvány nekem legutóbb 120.000Ft volt. Igaz, ebben benne volt az anyag is, nem csak a munkadíj.
A szervizek általában munkaidőben vannak nyitva, szóval nekem ez így is egy nap szabadság.
A tégla veszélyes mert elpattan össze omlik és késza baj.
Akkor tegyél alá palló deszkát , akár többet is egymásra, az nem megy szét.
Én is úgy cserélek olajat.
10*15-ös fadarab előtte keresztbe és arra rá a palló deszkákat kb 1 méterest és felgurulok rá.
Nekem is 70 ezer volt a végösszeg, amin a munkadíj 10 ezer forint.
Az anyagra pedig ugye nem raknak hasznot, azt csak megkell venned nekik, tehát igazából ezt a 10 ezret nyered ha magad csinálod.
És akkor vannak még ilyet apróságok, hogy a szerviz ad 1 év garanciát, eltudsz számolni vele mert számlás stb stb
Kizárt hogy 10000 a munkadij.
Akkor mi kerülne 100000-be egy olajcsere.
Az enyémhez megrendeltem az olajat, olajszűrőt , pollen és levegő szűrőt és ez így nem volt 25000 ft. + 1150 házhoz szállitás.
NAgyon nyugodtan ráérősen egy óra alatt megvoltam vele és még se 100000 a vége.
Pont most volt a sógor garanciális szemlén és olajcsere meg egy kis semmiség és 120000 ft lett.
Persze mindenki maga tudja mire költ 60-80 ezret .
Ha hazaérek csatolok neked róla számlát ha gondolod.
Az kerül annyiba, hogy nekem csak a szükséges liternyi Castrol majdnem 50 ezer ft
Ott van feketén és fehérek, cikkszám szerint a számlán, hogy mi került bele
Az a baj, hogy az a Castrol, ha te veszed nem 50.000, hanem 18.000. Nálam pl a számlán vannak ilyen tételek, hogy levegőszűrő csere munkadíja 8000Ft. Hozzáteszem, ez annyiból áll, hogy kicsavarod a fedél néhány csavarját, régi szűrő ki, új vissza, csavarok vissza. Ha lassan csinálod 5 perc munka. Se speciális célszerszámok, se szaktudás nem kell hozzá. Nem rossz óradíj!
De van ilyen tétel is, hogy éves átvizsgálás. Na ez annyiból áll, hogy amíg csorog ki az olaj, az autó alatt vetnek rá egy sanda pillantást és kipipálják, hogy minden tökéletes. 20.000Ft!
Stb...
Sajnos amíg garanciális az autóm, addig muszáj szervizben csináltatnom mindent. Utána csak az olajcsere munkadíját fogom kérni. Nem akarok vele itthon kínlódni, fetrengeni a kocsi alatt mindenféle tákolmányokon, mint a kérdező, futkosni a használt olajjal. Szűrőt pl nálunk a hulladékudvarban sem veszik át, de a kommunálisba se dobhatod. Nem én koszolom magam össze. A többit én is megoldom. Átvizsgálást se kérek, mert ha valami gond van, úgyis szólok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!