Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olajcsere házilag?

Olajcsere házilag?

Figyelt kérdés
Tulajdonképpen az lenne a kérdés hogy hogyan tudom kivitelezni az olajcserét házilag kevés alkatrésszel az olajat és a szűrőt már megvettem, de a bibi az van hogy nincs se csápos emelőm, se olyan tartó bakom mondván a panel lakás parkolójához nem jár :D Akkor hogyan tudnám ezt kivitelezni magával a cserével nincs bajom meleg motor , felemel csavar kicsavar közben rögtön folyik így előtte kell tálca, folyik várunk, várunk , kicsit kinyitni a szökenős "710"-es alkatrészt majd ha teljesen kifolyt akkor lecsavarni a szűrőt, várni míg onnan is kifolyik az új szűrőt megkenni olajjal visszacsavarni kézzel erősen, csavart visszatenni egy új tömítő gyűrűvel. A legvégén beletölteni a gyár által előírt mennyiséget ami az én esetemben 3,7L illetve most hogy eszembe jutott megkérdezem ha mondjuk 3,75 megy bele vagy 3,8 az nagy baj? vagy mindenképpen pontosnak kell lennie? ... befejezésként várni vele egy keveset majd elindítani és járat alapjáraton hogy jól átkenje az alkatrészeket az olaj, ennyi maga a csere mint említettem nem nehéz már sokszor láttam hogyan csinálja a szerelő meg öregapám még 10 éve az 1000 éves swiften ami már meg sincs. Mit javasolnak hogyan emeljem meg azt az autót úgy hogy vizszintes legyen?

2016. márc. 11. 20:11
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

No azt mondja ,nincs erőm végigolvasni 12 órás műszak után ,de annyit kivettem : Panel,kevés alkatrész.

Lényegében illik alátenni egy olajfogó tepsit ,ami lehet egy 5 literes kanna is kivágott oldallal ,csak rögzítsd.

Csavard ki a karterleengedő csapot ,kijött minden aminek kellett akkor szépen mehet vissza ,mondjuk fogsz egy rongyot és aláfekszel kicsavarni ,meglesni 3-4 perc után és visszacsavarni.

ha hatlapfej van a régi szűrőn (és az újon) akkor fogsz egy csillag villásat ,ráteszed,ha nem megy,akkor egy csővel is megkínálod ,az leimádkozza.

Ha csak barázdalapolt (nincs a tetején 6lap ,csak oldalirányba van lapolva) akkor nehezebb a mutatvány,akkor illik olajszűrő leszedőt használni vagy jónagy vízpumpa fogót.

Kezd azzal,hogy van-e hatlap fej rajta.

2016. márc. 11. 20:51
 2/20 anonim ***** válasza:
Én itthon felemelem egyik oldalt krokodil emelővel. Kicsavarom a leeresztő csavart, majd leengedem az emelőt. Mikor kicsepegett az olaj, újra megemelem a kocsit. visszatekerem a leeresztőt. letekerem a szűrőt, majd kicserélem. Autó újra le. Olajat betöltöm aztán beindítom a motort. leállítás után kicsit várok, és ellenőrzöm a szintet. A két jel között félúton az ideális. Az általad említett fél deci diferencia elhanyagolható.
2016. márc. 11. 20:53
 3/20 A kérdező kommentje:
A bibi ez is nincsen krokodil emelőm :D fatuskók esetleg? mennyire bízzam rá az életemet, hogy nem zuhan rám az a pár száz kiló? 12 óra hát erre azt tudom mondani hogy aki kitalálta is száradjon meg!
2016. márc. 11. 21:20
 4/20 anonim ***** válasza:

Ahogy a 2-es írja úgy csináljuk ha nincs akna.

Fura, hogy nem jutott eszedbe pedig a többit jól leírtad.

De ne ejtsd magadra.

2016. márc. 11. 21:23
 5/20 anonim ***** válasza:

Fatuskók??

Ne szórakozz. Még a krokodil emelős módszer is csak bakkal együtt.

Vidd szerelőhöz mielőtt kinyírod magad azért a kétezer forintért.

2016. márc. 11. 21:26
 6/20 anonim ***** válasza:

Igen, fatuskó.

A fatuskó nem szokta kinyomni a tömítést, és elengedni az olajat. De még jobb egy erre a célra való masszív, három lábú állítható magasságú bak. Csak emelőn lévő autó alá nem megyünk be! (kivétel: csápos...)

Terepjárók, SUV-ok alá emelő nélkül is bekúszhatsz, bőven elférsz. (csak defekt ne legyen álló helyben, de nem szokott lenni túl gyakran).

Megemeled, felbakolod, alámész, ennyi.

Különben nagyon hosszú lesz az a pár perc, ameddig kiér a tűzoltó hogy leemelje rólad az autót, ha valami lesz az emelővel.

2016. márc. 11. 21:44
 7/20 Tomcatters ***** válasza:
Uffff... ne szórakozz az életeddel... inkább vidd szerelőhöz, vagy kérdezz körbe ismerőseid közt,hogy nincs -e valakinek szerelőakna... akár vidéken is :) Közbe legalabb meg is látogatod :)
2016. márc. 11. 22:03
 8/20 anonim ***** válasza:
Értem a lényeg legyen tánc meg zárcsökkenés de szerelőhöz nem viszed!
2016. márc. 12. 00:56
 9/20 anonim ***** válasza:

Én az olaj felfogásához egy kettévágott műanyag kannát használok. Az mondjuk éppen befér a kocsi alá, de az is megcsinálhatod hogy amíg folyik ki az olaj addig leengeded az emelőt, úgysem kell végig alatta feküdnöd. Aztán ha vissza akarod tekerni a leeresztőcsavart, akkor megint felemeled.

Feltöltésnél nem kell ennyit gondolkodni a mennyiségen, beleöntesz 3.5 litert, az a mennyiség már biztos hogy felette van az alsó nívónak, aztán beindítod a motort, leellenőrzöd hogy nincs e szivárgás. Ha minden ok, akkor utána felöntöd az olajat a felső szintig, a pálcával csekkolva. Így biztos nem töltöd túl. Aki mennyiség szerint tölti, az általában túltölti mert azzal nem számol hogy a motorból nem folyik le az utolsó csepp olaj is. Akár néhány dl is maradhat a motorban (na nem sok), de már elég ahhoz a felső szint felett legyen az olaj.

2016. márc. 12. 09:44
 10/20 A kérdező kommentje:
Hát megpróbáltam de igen meghúzták a múltkor azt a csavart ha nem sikeredik akkor júniusban ugyis kicserélik mert akkor szoktuk csak már mentem vele 14000km-t azóta így gondoltam hogy kicserélem , megpróbáltam de nem jutottam sokra a csőkulcs szétnyílt, holnap se bolt se semmi, így asszem várat magára hacsak nem tudok öregapámtól kölcsön kérni egyet kulcsot,végül is úgy álltam neki hogy lekaptam a jobb első kereket nagy nehezen, aztán simán hozzáfértem a csavarhoz megnéztem melyik kulcs kell hozzá nem volt így maradt a csőkulcs megnéztem alátettem a vödröt megpróbáltam lecsavarni hát nem jött össze átforgott rajta a csőkulcs pedig a méret az stimmelt csak szétnyomodott...
2016. márc. 12. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!