Olajcsere házilag?
"azért szeretem magam csinálni mert akkor tudom hogy az biztosan jó."
Kitekerni se tudtad a csavart, mert nincs szerszámod, de hogyha kitekerted volna akkor meg lehet beletéped és kijön a menet. Gondolom nyomatékkulcs nélkül húznád le...
Csak egyszerűen, sallangmentesen. ;)
Fogok valami 4-5liter körüli laps izét, ami befér az autó alá. Lehet egy elvágott műa. kanna, vagy a mama régi lavorja. Kitekerem a leeresztő csavart, és megvárom amíg a trutyi lecsorog. Közben letekerem a szűrőt. Várok, tisztogatok. Az új szűrő gumiját megolajozom, és betekerem és kézzel meghúzom. Ezután a leeresztő csavart is visszatekerem. Mindent tisztára törlök, új olajat beöntöm. Várok míg lecsorog, majd beindítom. Ha az olajnyomáslámpa elalszik, leállítom. Várok 1 percet, ellenőrzöm a szintet, ha kell pótolom.
Nem emelgetem az autót, nem akarom magamra rántani, hagyom vízszintesen. Kényelmesen nyugodtan negyed óra alatt kész.
Mi van ezen ennyi agyalnivaló?
Na így nagy nehezen a mai nap belevágtam,végül sikerrel jártam ,olyan büdös és fekete lé jött ki, szegénykém már csak úgy örült neki, nagy nehezen kilazítottam a csavart valaki igen rendesen meghúzta, lecsavartam kifolyt a felmosó vödörbe anyám legnagyobb örömére, majd lemütöttem a szűrőt ahhoz sajnos nem volt szűrő fogom de majd veszek egyet ha kinyitnak a boltok, így hát a régi jól bevált módszer a csavarhúzóval jól átböktem megint vártam míg kifolyik az ami ott van majd az új olajjal megkentem az új szűrőn a tömítő gumit ,majd a leeresztő csavart visszatettem egy új tömítővel, jól meghúztam , majd lekaptam a szőkenős "710"es alkatrészt beleöntöttem 3 litert, megnéztem a pálcán hát semmi így még egy fél litert majd vártam, kb 7percet elindítottam elaludt az olajnyomás lámpa járattam alapjáraton nem volt rossz hangja ,sőt halkabb lett és finomabban járt, még tettem bele egy 3decit így összesen 3,8liter van benne járattam megint majd leállítottam vártam megnéztem a pálcát kétszer jó e ott jónak tűnt csak túl átlátszó ez az olajka még, majd visszatettem mindent a helyére megnéztem jól meghúztam e mindent a szűrőt is, de ahhoz elővettem a szervízkönyvet ahol 14Nm írt annyival tuti meghúztam eltettem megtörölgetem egy rongyal mindent majd áttöltöttem a fáradt olajat az ásványvizes palackokba és egy benzinkúton ahol átvették mert csak a 2.helyen vették át ott hagytam remélem nem lesz vele baj így hát ez is megvan el ne felejtsem 53.000km van benne 53.300kb a következőt 65.000nél eszközölöm meg :D
Köszönöm a segítséget mindenkinek! :)
Na látod, ma sem éltél hiába.
Igyááááál meg valamit a jól végzett munka örömére. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!