Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olajcsere otthon?

Olajcsere otthon?

Figyelt kérdés
Ha se akna se emelő nincs. Az úgy elég lehet, ha csinálok egy sor téglából egy kisebb rámpát? Magyarán téglákat rakok egymás mellé a két keréknyomban és rá állok a kocsival. Az a kb 10 centi plusz hasmagasság elég lehet ahhoz hogy hozzá férjek a leeresztő csavarhoz? Oljaszűrő szerencsére felülről van.

2022. jún. 21. 08:28
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
86%
Rohadt veszélyesnek hangzik ez így. Inkább szerezz egy emelőt valahonnan.
2022. jún. 21. 08:32
 2/27 A kérdező kommentje:
#1 Nem inkább az emelő a veszélyesebb?
2022. jún. 21. 08:34
 3/27 anonim ***** válasza:
89%

#2: Nem.

Amit csinálni akarsz életveszélyes.

2022. jún. 21. 08:40
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
Én biztos nem feküdnék alá... Vegyél inkább emelőt, vagy szerelőbakot, rámpát stb. Tudom, pénzbe kerül, de csak egyszer kell megvenni.
2022. jún. 21. 08:41
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha szeretnéd az életedet kockáztatni egy pár ezer forintos emelő miatt, akkor csak hajrá
2022. jún. 21. 08:49
 6/27 A kérdező kommentje:
#4 Amúgy lényegében téglákból csinálnék egy rámpát. Tehát nem az hogy egymáson vannak a téglák és azon a kocsi, hanem csak 1 tégla magas és több tégla széles és hosszú rámpa.
2022. jún. 21. 08:51
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha téglákat nem csak összehajigálod, hanem fixre csinálsz neki alapot, jó erős cementes malterral össze is ragasztod, akkor jó lehet.

Egy ilyen ingatag összeeszkábált tákolmányra én biztos nem állnék fel az autómmal, pláne nem feküdnék alá.

De szerintem egyszerűbb ha veszel egy szerelőrámpát, pár tízezer forint. Direkt erre van kitalálva. Továbbá az sem hátrány, ha nincs burkolva alulról a motortér. Az enyém sajnos gyárilag burkolt. Van szervizajtó az olajcseréhez, de azt hogy rendesen lenyisd, minimum 30-40 centi hely kell az autó alatt. Egyértelmű, hogy a gyártó nem otthoni barkács megoldásokhoz tervezte, hanem aknához, vagy csápos emelőhöz, azaz szervizben történő olajcserére. Ha résnyire le is nyitnám és benyúlva hozzá is férnék a leeresztő csavarhoz, csak összekennék mindent a fáradt olajjal.

2022. jún. 21. 08:52
 8/27 krwkco ***** válasza:
100%

Ha tömör téglákról van szó, akkor azok elbírják egy kocsi súlyát. Ha fel tudsz hajtani "rámpára" és egy-egy kerék egy téglán áll, akkor az autó nem fog leugrani. Jól behúzott kézifék és hátramenet vagy egyes.

Szerintem ez eléggé biztonságos. Ha további biztosítékot akarsz, akkor felhalmozhatsz néhány téglát az első lengőkarok alá.

2022. jún. 21. 09:07
 9/27 anonim ***** válasza:
0%
A tégla nem jó mert könnyen reped/törik. Inkább fa kellene, de ha van pótkereked, azt is berakhatod vízszintesen valamelyik első kerék alá és az már biztonságosan megemel rajta annyit, hogy hozzáférj a csavarhoz.
2022. jún. 21. 09:16
 10/27 anonim ***** válasza:
55%

De persze még mindig ott van a mi a francnak faktor?

Egy olajcsere+olajszűrő csere+pollenszűrő csere+üzemanyag szűrő csere+teljes átvizsgálás állapotlappal nekem mindig ilyen 5-10 ezer forintos munkadíjjal megszokott lenni egy szerelőnél, én ennyi miatt biztosan nem szarakodnék vele

2022. jún. 21. 09:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!