Olajcsere otthon?
#2: Nem.
Amit csinálni akarsz életveszélyes.
Ha téglákat nem csak összehajigálod, hanem fixre csinálsz neki alapot, jó erős cementes malterral össze is ragasztod, akkor jó lehet.
Egy ilyen ingatag összeeszkábált tákolmányra én biztos nem állnék fel az autómmal, pláne nem feküdnék alá.
De szerintem egyszerűbb ha veszel egy szerelőrámpát, pár tízezer forint. Direkt erre van kitalálva. Továbbá az sem hátrány, ha nincs burkolva alulról a motortér. Az enyém sajnos gyárilag burkolt. Van szervizajtó az olajcseréhez, de azt hogy rendesen lenyisd, minimum 30-40 centi hely kell az autó alatt. Egyértelmű, hogy a gyártó nem otthoni barkács megoldásokhoz tervezte, hanem aknához, vagy csápos emelőhöz, azaz szervizben történő olajcserére. Ha résnyire le is nyitnám és benyúlva hozzá is férnék a leeresztő csavarhoz, csak összekennék mindent a fáradt olajjal.
Ha tömör téglákról van szó, akkor azok elbírják egy kocsi súlyát. Ha fel tudsz hajtani "rámpára" és egy-egy kerék egy téglán áll, akkor az autó nem fog leugrani. Jól behúzott kézifék és hátramenet vagy egyes.
Szerintem ez eléggé biztonságos. Ha további biztosítékot akarsz, akkor felhalmozhatsz néhány téglát az első lengőkarok alá.
De persze még mindig ott van a mi a francnak faktor?
Egy olajcsere+olajszűrő csere+pollenszűrő csere+üzemanyag szűrő csere+teljes átvizsgálás állapotlappal nekem mindig ilyen 5-10 ezer forintos munkadíjjal megszokott lenni egy szerelőnél, én ennyi miatt biztosan nem szarakodnék vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!