Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóbontóba muszáj vagyok...

Autóbontóba muszáj vagyok eladni az autómat, már neméri meg megcsináltatni, hogy mi ennek a folyamata? Mennyit kaphatni érte? Karosszéria gondok, rohadás sok van.

Figyelt kérdés
Ford focus 2000

2022. jún. 8. 08:39
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
72%

kapni érte????

hahahah :D

ha szerencséd van 0 Ft-ért átveszi a bontó, és kiállítja az igazolást erröl.

Utána az igazolással, és a forgalmival + rendszámaiddal bebaktatsz a kormányablakba, és szépen leadsz mindent.

Kormányablaki papírt + bontási igazolás másolatát elküldöd a biztosítónak, aki ezeke alapján (pont úgy mintha eladtad volna a kocsit) érdekmúlással megszünteti a köteleződet. Ha van idöarányosan fennmaradt összeged azt visszafizeti.

Amúgy arra készülj, hogy lehet azt mondja a bontós, hogy Ö még pénzért sem veszi át töled! értsd: hogy Te fizetsz érte, hogy átvegye, még akkor sem!

Sok oylan sztorit hallottam már, hogy a bontós csak 10-20-50 ezer ft ért vette be a kocsit, és csinálta meg az igazolást. Tehát hogy aki le akarta adni az autót az fizetett a bontósnak!

ezért szokták azt csinálni, hogy bontóba leadás előtt, alkatrészekre szedik és kb mindent kiárulnak belöle amit lehet. Majd a kb üres kasztnit viszik csak a bontósnak ki....

De persze van aki ezzel nem akar szenvedni, de anyagilag jobban megéri, mintsem csak odaállni a kocsival.

2022. jún. 8. 08:51
 2/20 anonim ***** válasza:
66%
Vagy a kasztnit se viszik, hanem eladják a vasas cigányoknak, aztán bejelentik, hogy ellopták. A hatóság egy idő után végleg kivonja a forgalomból.
2022. jún. 8. 08:58
 3/20 anonim ***** válasza:
46%

Felhívsz egy bontót, megbeszélitek a találkozót, kijönnek, trélerrel elviszik az autót, meg kitöltitek az átvételi elismervényt, majd pár nap múlva visszaküldik a papírjait (rendszámtábla, forgalmi) meg a bontási igazolást, ezekkel pedig elmész az okmányirodába kivonatni.

Szerintem egy mk1-es Ford Focust a legtöbb bontó átvesz, főleg ha nincs összetörve se, és gyakorinak meg elég gyakori autó, tehát a bontó is el tudja adni majd az alkatrészeit, mert van rá kereslet. Tehát akár még pénzt is lehet kapni érte.

2022. jún. 8. 09:08
 4/20 anonim ***** válasza:
6%
Mennyit kapni? Ebben a történetben egyedül a bontós fog valamennyit kapni, méghozzá tőled. De hogy mennyit majd ott kiderül.
2022. jún. 8. 09:25
 5/20 A kérdező kommentje:
Asztamindenit.
2022. jún. 8. 09:28
 6/20 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem kaphatsz érte pénzt, ismerek olyan bontós csávót, aki járja az országot, szar kocsikat vesz, aztán eladja az alkatrészeket. Az enyémet pl. 400 km-re vitte tréleren, totálkáros volt a kocsi, egy ép karosszériaeleme nem volt kb. A motor meg a belseje jó volt, 125 ezret fizetett érte.
2022. jún. 8. 09:38
 7/20 A kérdező kommentje:
Igazad van,, az olyan jóvolna.
2022. jún. 8. 09:40
 8/20 anonim ***** válasza:
0%
Bár ő a biztosítóval volt valami kapcsolatban, meg casco is volt a dologban, szóval lehet csak azért kaptam ennyit, nem tudom pontosan, mert nem én ügyeztem. De egy próbát megér valaki hasonlót megkérdezni.
2022. jún. 8. 09:44
 9/20 A kérdező kommentje:

Kerestem is vímet, Írtam e-mailt egy roncsfelvásárlónak,

Hátha viszaír.

2022. jún. 8. 09:56
 10/20 anonim ***** válasza:
66%

"Majd a kb üres kasztnit viszik csak a bontósnak ki...."

Ebből következik:

"Sok oylan sztorit hallottam már, hogy a bontós csak 10-20-50 ezer ft ért vette be a kocsit, és csinálta meg az igazolást. Tehát hogy aki le akarta adni az autót az fizetett a bont"

És nem fordítva.

Adtál már le idén kocsit?

Baromságokat írogatsz!

2022. jún. 8. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!