Aki tankolt ma, hogy működik a gyakorlatban az új rendszer?
Pontosan milyen ár van kiírva, milyen árat mutat a kijelző a gépen? Odajön a kutas rendszámot ellenőrizni?
Pl a Shellnél eddig a prémium dízel is 479,9 volt, ez most kiderül egyértelműen hogy most is annyi vagy már piaci áras?
#1 Az miért nyávogás, hogy feltett egy faék egyszerű kérdést, amit te valószínűleg képtelen voltál értelmezni, mert releváns választ nem adtál rá.
Kérdező, nem tudom én sem voltam még tankolni, de ha lesz tapasztalatod, írd meg, mert engem is érdekel!
"De a nevemhez, lakcímemhez nincs köze, mert ez már jogosulatlan adatkezelés."
Nem lehet jogosulatlan adatkezelés, ha egyszer nem kezeli az adataidat :D
2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
3. §
9. pont
adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely - törvényben vagy az Európai Unió kötelező jogi aktusában meghatározott keretek között - önállóan vagy másokkal együtt az adat kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az adatfeldolgozóval végrehajtatja
11. pont
adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adaton végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adat további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése
És itt most a felhasználása szón lehet a hangsúly, de a kúria továbbmegy, megemlíti a BETEKINTÉST is, mint adatkezelés. Nos, egy "közönséges" kutas NEM jogosult betekinteni az adatomba, kivételt képez a jogszabályi felhatalmazás.
Lehet lepontozni, és/vagy alátámasztani a kutasok felé történő adatszolgáltatási kötelezettségemet. Jogszabállyal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!