Automata-váltón jogsit szerezni mennyivel könnyebb mint kéziváltósón?
Egyszer a kéziváltós vizsgán elbuktam.
Hamarosan jön a második vizsga de eléggé stresszelek.
Ha másodszor is megbukok, akkor érdemesebb lenne automatára megpróbálni vizsgázni?
Nem, semmit sem olvastam, és nem is tudom miről van szó.
Főztem az ebédet, majd váratlanul beléptem a "gyakori"-ra, és minden elózmény nélkül -vaktában- elkezdtem írni.
Bizonyára így történthetett........ :(
Az en velemenyem:
Lehetseges hogy manualis vaøton tobb orat kell venned, esetleg nehezebben tudsz elkezdeni mindenre figyelni vezetes kozben, de ha egyszer raerzel (nem kell az elso orakon megtortenjen, a legtobben amugyis igazabol vizsga utan tanulnak meg vezetni), akkor onnantol automatikusan megy, es gondolni sem kell ra. Szerintem sokkal erdemesebb a manualist megtanulni eloszor, onnan az atallas is konnyebb automatara mint forditva, raadasul nem lesz limitalva a jogositvanyod manualis autora, tobb szabadsagod lesz autovasarlasnal/berlesnel. Velem tobbszor elofordult hogy varatlanul nekem kellett vezetnem egy ismeros autojat, es olyankor nagyon jol jott hogy nem automatara van jogsim. Szoval szerintem amig TE ugy erzed hogy meg fogod tudni tanulni (lehet nem lesz eleg hozza 30 ora, hanem kell 40-50), addig mindenkepp manualison probalj meg vizsgazni! Megeri! Es hidd el, majd jon az attores, amikor egyszer csak ugy ulsz be az autoba hogy tudod mit csinalsz (nekem ez a vizsga elotti napon tortent meg), onnantol mar sima ugy!
Nekem automatás jogsim van, szüleim beszéltek rá, miután sok kudarcom volt és oktatót váltottam, az újnál pedig az automatán hónapokkal korábban kezdhettem (ez a határidő miatt volt fontos).
Nem könnyebb, amennyiben nem a váltással van gondod kifejezetten. Nekem nem volt vele nagy bajom az előző oktatónál, mármint nem fulladtam le meg bőgettem a motort, ilyenek, megvoltam vele. Minden mással ellenben igen, semmit nem tanított. Ezeket mind az újnál kellett begyakorolnom, sok minden rosszul is rögzült, ezeket nehéz volt kijavítani (pl a parkolásnál), de meglett a jogsim. Ellenben mivel nem a váltás folyamata volt maga a gond, SEMMIVEL sem ment könnyebben, hiszen a forgalmi helyzetek ugyanazok egy automata kocsin is. Sokan azt hiszik, hogy ez a csoda és majd megoldás minden problémára, de nem, max arra, ha tényleg nem érzed a kuplungot és folyton lefulladsz meg ilyenek. De a kresz egy dekával sem lesz könnyebb, kuplunggal és anélkül sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!