Mennyire nehéz kéziváltós autót vezetni? Az elején
nehéz volt?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 16 éves fiu vagyok es most szeretnem elkezdeni a jogsit, es egy kicsit felek a váltástól mindenképp kézi váltóssal szeretném csinálni, csak egy kicsit tartók tőle, nekem ez igy tul sok folyamat egyszerre, az oktato az hanyadik oránál fog kivinni a városban vezetni? És nektek normálisan elmagyarázta az oktató a váltó helyes használatát?
Nem kell tőle félni. Fater nem visz el tanulgatni egy kicsit?
Engem az oktató már első órán kivitt a forgalomba, és elmagyarázta normálisan a váltó használatát, nem egy atomfizika.
2020. okt. 23. 21:02
2/8 anonim válasza:
Rengeteg embernek sikerült megtanulni a használatát. Nem kell aggódni. Oktatója válogatja, hallottam olyat aki egyből városban kezd, volt aki előtte pár órát rutinpályázott.
Nekem elmagyarázta rendesen az oktató hogy mit hogyan kell. De persze ha kérdésed van, tedd fel nyugodtan hisz ezért van ott.
2020. okt. 23. 21:15
3/8 anonim válasza:
Csak rá kell érezni, utána már úgymond reflex az egész.
2020. okt. 23. 21:37
4/8 anonim válasza:
Én más irányból közeliteném meg a kérdést. Ismeretlenűl is feltételezem, hogy félsz a váltástól vagy magától az autóvezetéstől. Ezzel nincs is baj, csak sok embert ismerek aki mögött ott van a tudás, de erősebb a félelem, hogy jaj elrontom biztos ezt is azt is. A megoldás -nyilván ez elég snassz- az, hogy le kell sz@rni. Mivan akkor ha lefulladsz, vagy rossz sebességbe rakod aztán felpörög vagy lefullad? Semmi. Folytatod tovább. Azt mondom ne félj töle egyszerűbb mint hinnéd. Az oktató meg azért van, hogy segitsen és el fogja magyarázni meg ott lesz melletted. Sok sikert a jogsihoz!
2020. okt. 23. 21:47
5/8 anonim válasza:
Kis gyakorlást igényel és utána könnyű, de lassan felesleges lesz ezzel a primitív konstrukcióval vacakolni, mert nem csak hogy egyre több lesz az automata váltós autó, de az elektromos is, amiben eleve nincs is váltó.
2020. okt. 23. 21:48
6/8 anonim válasza:
Nagyjából a biciklizéshez tudnám hasonlítani.
Egyszer egy pár óra alatt megtanulod és utána életed végéig automatikusan menni fog.
2020. okt. 23. 22:51
7/8 anonim válasza:
az oktató egyből látja, hogy otthon gyakoroltál-e. Persze azt is, ha nem. Akkor először rutin, aztán irány a forgalom.
Jelenleg hazánkban négymillió kéziváltós jogsi van.
2020. okt. 23. 23:23
8/8 A kérdező kommentje:
tök durva, most így 2 évvel később visszaolvasni ezt a kérdést amit írtam 2 évvel ezelőtt, azóta már meglett a jogsim :D Igazatok volt mindent elmagyarázott az oktató illetve nem kell túlstresszelni, 30órával sikeres forgalmi vizsgát tettem, fel sem tűnt hogy mögöttem ült a vizsgabiztos, most már egyedül járok vezetgetni, tök jó érzés hogy ez is meglett :D Köszi amúgy a segítséget illetve a nyugtatást, régen sokat jártam fel ide nézegetni a válaszokat:D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!