Mennyit költöttél eddig használt autódra?
Az első autómra szűk 2 év alatt kb. 150 ezret költöttem, ebben nincsenek benne az olaj-/szűrőcserék, csak futómű, vezérlés, motorba tömítések, gyertyák, illetve egy alapjáratállító motor. Mondjuk én 48%-ot fizetek alkatrészért és magam csinálom, szóval a "piaci" ára ezeknek kb. félmillió lett volna szerelő óradíjjal együtt.
A mostanit már nem kényszerből "olcsón/gyorsan" mentalitással vettem, direkt olyat kerestem, amire nem kell költeni, hanem van egy erős alapom és csak fenntartani kell. Jóformán csak kisszervizt kapott eddig. Klímát töltöttem, de az nekem ingyen van, illetve cseréltem egy klíma behúzótekercset, bár kiderült, hogy nem kellett volna, -5 ezer. A belső világítótestet kellett még cserélnem, bontóból 5 ezer. Szóval a szervizeket leszámítva alig 10 ezernél járok csak.
Édesapám régi autóját újíttattuk fel, ami előtte évekig állt valahol. Motorcsere, vezérlés, és kismillió apróság, az új gumiszettig, egymillió forintban állt meg. Skoda Octavia 2004-ből, de úgy voltunk vele, hogy ennek ismerjük az előéletét, és ennyiből használt autót csak foglalkozósat tudunk ilyet nézni. Most korához mérten tökéletes.
2 hónapja vezetem, egy szembejövő pár hete áttért a sávomba és elvitte a tükröm meg az oldalsó indexlámpát, 30ezer volt.
Eddigi autóim közul a jelenlegi Volvora, Volvo V50 2008 , egy év és 22 000km alatt olyan félmillió körül ha minden kiadás szamit. Elején minden folyadek/olaj/szuro/vezerles csere, nemment a klima , uj klimahuto kellett+ 2x feltoltes , alafujt 2 befecskendezo , uj tomitesek kellettek ala, folyott a hutofolyadek, nemtudom ott mit csereltek de 60 000ft volt, egyik felni rossz volt, abbol uj , most egy honapja uj akkumulator,kiegyenlitotartaly,olaj/szurocsere
Jelenleg minden müködik rajta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!