Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyha erős a motor, nem...

Hogyha erős a motor, nem füstöl, olyan mintha nem is enné az olajat karakterisztikában, pedig 250km-n megevett több mint fél liter olajat, akkor mi okozhatja az olajfogyasztást?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekes, mert tényleg csak abban lehet észrevenni, hogy eszi az olajat, hogy eltűnik belőle az olaj, de ereje nagyon jó és nem is füstöl, csak városi használat után, amikor éppen nincs kiégetve a kipufogó, akkor picit büdös, egyébként, autópálya használat után szaga nincs a kipufogónak. Mi okozhatja ilyen esetben az olajfogyasztást?
2022. ápr. 26. 17:12
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
74%
Szóval csak beszélgetni akartál kicsit az autódról és nem is érdekel igazán hol megy el az olaj.
2022. ápr. 27. 09:34
 32/43 anonim ***** válasza:

Egyébként ez simán lehet szelepszárszimering hiba is.

Azt mondod hogy nem folyik, picit olajos az alja, de nem cseppen el.

Nem tudom milyen autóról van szó, lehet már leírtad, de lusta vagyok visszaolvasni, szóval nem kell egyből a legrosszabbra gondolni.

Ha tényleg olyan erős az autómint gyárilag, akkor nagy valószínűséggel a szelpszárszimeringek gatyák. Azoknak a cseréje sokkal olcsóbb.

És amúgy, hogy lehetsz ilyen kegyetlen... Szegény cicák a válaszodban mindjárt sírnak, oszt odateszel melléjük egy uborkát... Meg akarod őket ijeszteni!?

2022. ápr. 27. 09:35
 33/43 A kérdező kommentje:
De amúgy érdekel, de ha nem folyik, akkor elégeti. 350 ezrem meg nincs most erre.
2022. ápr. 27. 09:36
 34/43 anonim ***** válasza:

Egy füstgáz mérés nincs annyi.

2022. ápr. 27. 09:38
 35/43 A kérdező kommentje:
#32 baz meg alig bírtam visszatartani a röhögést órán 🤣 Amúgy köszi, akkor mégiscsak megnézetem.
2022. ápr. 27. 09:39
 36/43 A kérdező kommentje:
#34 Az meg minek? Hogy tudjam hogy amúgy szennyez? Anélkül is tudom, köszi.
2022. ápr. 27. 09:40
 37/43 anonim ***** válasza:

#36 Nem mondasz hülyeséget. Ha már mérés akkor én inkább a kompressziót méretném meg. Abból egyből kiderül, hogy a motor kopott, vagy csak a szelepszárszimeringek öregedtek el. Mert ugye ha van rendesen kompresszió (tudom hogy van valami hivatalos neve a kompressziómérésnek, csak nem jut eszembe), akkor nem a motor van elkopva.

Jah, egyébként én sose mertem órán gyakorizni...mivan ha valaki meglát? Szerintem tök gáz.😅

2022. ápr. 27. 09:50
 38/43 A kérdező kommentje:

#37 direkt elbújok a leghátsó sorban, mellettem levő székre a táskámat rakom, nehogy odaüljenek és csak így merek gyakorizni. Nagyon para.

Vegyek kompresszió mérőt vagy inkább a szerelőre bízzam?

2022. ápr. 27. 09:55
 39/43 anonim ***** válasza:
100%

Ja, ha tudod, akkor nem szóltam.

2022. ápr. 27. 10:02
 40/43 A kérdező kommentje:
Vannak 5-6 ezerért mérők és úgy láttam a neten, hogy ennél többért mérné a szerviz. Ezek az olcsó kompresszió mérők oké, hogyha nem pontos értéket mutatnak, de meg tudom vele állapítani, hogy a szelepszár szimering vagy dugattyúgyűrű okozza az olajfogyasztást?
2022. ápr. 27. 10:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!