Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Araszolásnál a csusztatott...

Araszolásnál a csusztatott kuplung mennyire tesz jót az autónak?

Figyelt kérdés
Pl több száz méteres dugó,és éphogy tudsz menni egybe és csusztatni kell a kuplungot,hogy ne fulladj le(benzines)
2022. ápr. 8. 19:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem tesz jót neki, jó elkerülni az ilyen helyzetet, de ha muszáj, akkor próbálni kell 1-esben felengedett kuplunggal gurulni, ha ezt sem lehet akkor muszáj csúsztatgatni a kuplungot.
2022. ápr. 8. 19:47
 2/14 Akvariumpucolo ***** válasza:
0%
Normális autót kell venni
2022. ápr. 8. 20:06
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Mit értesz normális autó alatt? Amúgy koptatja a kuplungot. Mondjuk ha megoldható, akkor azt nem lehetne, hogy állni kicsit, várni, hogy haladjon kicsit a sor, majd úgy elindulni alapjáraton kuplung csúsztatás nélkül, és ha beéred a sort, akkor megint megállsz és vársz? Ez nyilván nem mindig működik, főleg egy nagy dugóban, de egy kisebbnél talán megoldható.
2022. ápr. 8. 20:17
 4/14 A kérdező kommentje:
Normalis autot? :D 2020as suzukim van manualis valtos, ennel normalisabb mi lenne?
2022. ápr. 8. 20:18
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
3-as nagyon jól írta, én is így szoktam. Így előfordul, hogy keletkezik előttem egy 5-10 méteres rés, de a mögöttem jövők érteni szokták, hogy nem aludtam el, szóval nem dudálnak. Általában ciklikusan, lámpaváltásokra mozdul meg a sor, akkor gurulok előbbre, de aztán megállok és üresbe teszem. És a következő lámpaváltásig lehetőleg nem mozdulok.
2022. ápr. 8. 21:02
 6/14 krwkco ***** válasza:
22%

"éphogy tudsz menni egybe és csusztatni kell a kuplungot,hogy ne fulladj le"

Ha ez tényleg így van, akkor azzal a motorral valami baj van. Egy 2020-as benzinesben alapjárati szabályozásnak kell lenni. Az simán viszi az autót alapjáraton, anélkül hogy lefulladna. Csak akkor fullad le, ha hirtelen felengeded a kuplungot, mielőtt az autó elérné az alapjáratnak megfelelő sebességet.

2022. ápr. 8. 21:02
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azért fullad le, mert lassabb a haladás tempója, mint amit az autó alapjáraton tudna, alapjárat alatt tartva mondjuk fékezve meg lefulladhat az autó, alapjáraton meg túl gyors. Szerintem, de csak tipp. Én legalábbis így képzeltem el a sztorit.
2022. ápr. 8. 21:09
 8/14 A kérdező kommentje:
:)
2022. ápr. 8. 23:22
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Picit fura, de én amúgy tökre szeretek dugóban araszolni. Mindig azon vagyok, hogy ne kelljen megállni. Mindig mikor megindul a sor, a sok hülye padlógázzal indul majd satuf~kkel áll meg, ~n meg próbálok folyamatosan haladni. Direkt várok picit, majd szép lassan, teljesen felengedett kuplunggal, alapjáraton gurulok és szurkolok, hogy ne kelljen megint megállni😂
2022. ápr. 9. 09:47
 10/14 krwkco ***** válasza:
100%

"Mindig azon vagyok, hogy ne kelljen megállni."

Teljesen igazad van.

Ha egy autósor folyamatosan halad 3m/s (11kmh) sebességgel és az autók orra között 9 m a távolság (6m + 3m), akkor az út áteresztőképessége 1200 autó/óra.

Ha 15m/s-mal (54 kmh) haladnának 15 m-es követési távolsággal + 6m autóhossz, akkor az áteresztőképesség csak ennek 2-szerese 2400 autó lenne. Pedig az utóbbi egy teljesen szabad út, ahol mindenki hajszálpontosan 1 másodperc követési távolságot tart.

Viszont ha egy autósor ujraindul, és mindenki csak 1 másodpercet késik, akkor egy 1000 autóból álló sorban az utolsó több, mint negyedórával később indul meg. Ezalatt a hátulról jövő, nem túl magas, 1200 autó/óra forgalom esetén 300 autó csatlakozik a sorhoz.

Az elöl levők átlagsebessége kb. a 1,5m/s, 0 és 3m/s átlaga. Amihez mondjuk 10 másodpercenként hozzáadódik 1 másodpercnyi késlekedés. Az együtt 1,3m/s sebességet eredményez. A sor elejének áteresztőképessége 7m-es autósűrűség esetén csak 700 autó/óra. És emiatt a sor negyedóránként 300-170=130 autóval hosszabbodik.

Pedig, ha folyamatosan haladnának 11 km/h-val, akkor a sor nem nőne.

2022. ápr. 9. 10:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!