Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vajon hengerfejes?

Vajon hengerfejes?

Figyelt kérdés

Út közben felforrt a víz, kiderült másnap, hogy lyukas a hűtő.

A szerelő cserélt hűtőt rajt, és úgy is forralta a vizet.

Kiszedte a termosztátot, most jelenleg nem forralja a vizet, és szépen jár a motor. kedden lesz termosztát csere, de gyomoridegem van.

Ha hengerfejes, akkor termosztát nélkül is forralnia kéne a vizet, igaz?

Nem vagyok szakértő, ezért szeretném kérni a segítségetek.

2022. ápr. 8. 15:05
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Ha hengerfejes egyáltalán nem biztos hogy forralja a vizet.

Sőt ha nem forralja , nem biztos hogy hengerfejes.

2022. ápr. 8. 15:13
 2/20 A kérdező kommentje:
úgy értem, hogy amig bent volt a termosztát forralta, amióta ki van szerelve, egyáltalán nem forr.
2022. ápr. 8. 15:16
 3/20 A kérdező kommentje:
jó oké, leesett :D köszi :D
2022. ápr. 8. 15:26
 4/20 anonim ***** válasza:
A termosztát is beszarhatott, habár alapvetően elég ritka, hogy zárt állapotban megy tönkre, általában kinyitva szokott maradni. Szóval lehet termosztáthiba is. Meg lehet hengerfejes is. Meg lehet vízkör tömítetlenség is. Kevés infó, sok lehetőség. Nem tudjuk megmondani.
2022. ápr. 8. 16:30
 5/20 anonim ***** válasza:
Vannak ilyen tesztelők, hogy hengerfejes-e, azokon kívül semmi nem mond biztos választ erre. Főleg nem ilyen bemondásos tünetekre varázsgömbös válaszok. Ha működik, nem forr a víz, akkor használd és kész.
2022. ápr. 8. 16:33
 6/20 krwkco ***** válasza:

Elmondom Neked a tutit. :-)

Önmagában attól, hogy hengerfejes, a motor nem FORRALJA a vizet. A hengerfejes autó nem termel több hőt, mint a hibátlan. A hengerfejes motor KINYOMJA a vizet. Ha olyan az átszakadás, akkor dugattyú feletti tér nagy nyomása összeköttetésbe kerül a hűtővízzel és a kiegyenlítőtartályon levő kupak nyomáshatárolója hidegen is kiengedi a hűtőfolyadékot.

Ha most, hogy ki van véve a termosztát, nem látsz nyomokat a kiegyenlítőtartályon, akkor a motorod nem hengerfejes a fenti módon.

2022. ápr. 8. 17:41
 7/20 krwkco ***** válasza:

Akkor miért melegszik túl a hengerfejes motor? Mert kevés lesz benne a hűtővíz.

De a hűtővíz másként is tud kevés lenni. Pl. ha lyukas a hűtő, akkor ott kimegy egy kis víz és lehüléskor levegő kerül a helyére. Ha ebből a levegőből sok van, akkor felmelegedéskor kitágul, megnő a nyomás és az autó hűtőfolyadékot nyom ki a kupakon. (Kezd hasonlítani az eset a tiedre?)

Vagy ha az új hűtő berakásakor a szerelő nem ismeri a légtelenítő pontokat és levegő marad a rendszerben. Akkor is kinyomja a vizet.

Aztán a jó termosztát kivétele után kevesebb levegő marad a rendszerben és a hőmérséklet is alacsonyabb és talán a levegő nem tágul annyira, hogy a nyomás elérje a kiegyenlítő tartály kupakjának a nyomáshatárát.

2022. ápr. 8. 17:49
 8/20 krwkco ***** válasza:
Egyébként milyen márka, melyik motor?
2022. ápr. 8. 17:49
 9/20 A kérdező kommentje:

Az én esetemben az történt, hogy a tartályban forrt a víz, illetve a hűtőrácson keresztül gőzölt. Másnap, mikor felöntöttem vízzel, (nem indítottam be) szintén elfolyt a víz, a hűtőnél csöpögött.

a kiegyenlítő tartályon nem láttam nyomokat, a kupakon nem nyomott ki vizet, csakis a hűtőnél.

2022. ápr. 8. 18:10
 10/20 A kérdező kommentje:
egy régi, 95-ös audi a4-ről van szó, 1.6 benzin :)
2022. ápr. 8. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!