Vajon hengerfejes?
Út közben felforrt a víz, kiderült másnap, hogy lyukas a hűtő.
A szerelő cserélt hűtőt rajt, és úgy is forralta a vizet.
Kiszedte a termosztátot, most jelenleg nem forralja a vizet, és szépen jár a motor. kedden lesz termosztát csere, de gyomoridegem van.
Ha hengerfejes, akkor termosztát nélkül is forralnia kéne a vizet, igaz?
Nem vagyok szakértő, ezért szeretném kérni a segítségetek.
Ha hengerfejes egyáltalán nem biztos hogy forralja a vizet.
Sőt ha nem forralja , nem biztos hogy hengerfejes.
Elmondom Neked a tutit. :-)
Önmagában attól, hogy hengerfejes, a motor nem FORRALJA a vizet. A hengerfejes autó nem termel több hőt, mint a hibátlan. A hengerfejes motor KINYOMJA a vizet. Ha olyan az átszakadás, akkor dugattyú feletti tér nagy nyomása összeköttetésbe kerül a hűtővízzel és a kiegyenlítőtartályon levő kupak nyomáshatárolója hidegen is kiengedi a hűtőfolyadékot.
Ha most, hogy ki van véve a termosztát, nem látsz nyomokat a kiegyenlítőtartályon, akkor a motorod nem hengerfejes a fenti módon.
Akkor miért melegszik túl a hengerfejes motor? Mert kevés lesz benne a hűtővíz.
De a hűtővíz másként is tud kevés lenni. Pl. ha lyukas a hűtő, akkor ott kimegy egy kis víz és lehüléskor levegő kerül a helyére. Ha ebből a levegőből sok van, akkor felmelegedéskor kitágul, megnő a nyomás és az autó hűtőfolyadékot nyom ki a kupakon. (Kezd hasonlítani az eset a tiedre?)
Vagy ha az új hűtő berakásakor a szerelő nem ismeri a légtelenítő pontokat és levegő marad a rendszerben. Akkor is kinyomja a vizet.
Aztán a jó termosztát kivétele után kevesebb levegő marad a rendszerben és a hőmérséklet is alacsonyabb és talán a levegő nem tágul annyira, hogy a nyomás elérje a kiegyenlítő tartály kupakjának a nyomáshatárát.
Az én esetemben az történt, hogy a tartályban forrt a víz, illetve a hűtőrácson keresztül gőzölt. Másnap, mikor felöntöttem vízzel, (nem indítottam be) szintén elfolyt a víz, a hűtőnél csöpögött.
a kiegyenlítő tartályon nem láttam nyomokat, a kupakon nem nyomott ki vizet, csakis a hűtőnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!