Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi történik ha A2 jogsival...

Mi történik ha A2 jogsival vezetek 650köbcentis (72LE) motort és megállít a rendőr?

Figyelt kérdés

tehát sok helyen azt olvasom hogy nem szabálysértés hanem bűncselekmény kategória lett. erre is érvényes, vagy csak ha elvették a jogsimat és úgy vezetek? mert ilyen esetben pénzbírság gondolom szinte biztosan lesz, egyéni elbírálás szerint tudtommal. ebbe azért csak beelszámít hogynem egy sima B jogsival vezetek nagymotort, hanem A2 (esetleg folyamatban is van a korlátlan)

mire lehet ilyenkor számítani? elveszik a jogosítványt mindenre pl? valaki járt már így?

2022. ápr. 6. 07:31
 1/5 anonim ***** válasza:
48%
Na ez engem is érdekel. Bár én évekig motoroztam 125-össel, B-s jogsival természetesen a motornak semmi papírja nem volt. Egyébként le se sz@rtak a zsernyákok.
2022. ápr. 6. 07:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Tudtommal csak ha eltiltás alatt vezetsz. A te eseted "csak" annyi, hogy nem rendelkezel a megfelelő kategóriával, 35-70E Ft. A tévedés jogát fenntartom!
2022. ápr. 6. 08:08
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

35-70 ezer volt valóban, de tavaly hatályon kívül helyezték azt a táblázatot valamiért. Azóta gőzöm sincs, mi alapján meg mennyi a büntetés ilyen esetben.

Nem, nem bűncselekmény.

2022. ápr. 6. 08:51
 4/5 anonim ***** válasza:
50%
megbüntet
2022. ápr. 6. 10:09
 5/5 anonim ***** válasza:
3-as vagyok. Azt kifelejtettem, hogy ha többedjére kapnak el, akkor eltiltanak, például nem fejezheted be az A-t, nem vezethetsz A2-t, amíg az eltiltás tart. A B-re nem tudom, hatással van-e. Nem biztos, hogy megéri ezzel próbálkozni. Engem 8 év alatt soha nem állított meg rendőr, de az ördög nem alszik.
2022. ápr. 7. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!