Egy hiányzó rendszámtáblával lehet járni?
Újraigényeltem az újat, az elsőt hagytam el és az okmányirodában azt mondták, hogy a papírral amit kapok vezethetek amíg el nem készül az új.
Ma pedig kaptam egy 5ezres csekket, mondván a rendőr által, hogy ilyen nincsen, mert az amit az okmányba mondanak az nem írja felül a kreszt.
Így, hogy már aláírtam a bírságot, lehet ezzel mit kezdeni?
Meg akkor kinek van igaza, vagy csak kekec kedvében volt a kék és úgy gondolta, hogy úgyis benyalom, majd jól megbüntet?
Megannyi kérdés...
Akkor miért mondták, hogy lehet?
+még a kormányablak oldalán is le van írva, hogy átadásig vagy 30napig lehet úgy közlekedni a papírral.
Pontosan milyen szöveg van leírva?
Mert ez evidens hogy ha nincs rendszám a kocsin nem közlekedhetsz vele.
#1 és #3
A kérdező nem rendszám nélkül közlekedett, hanem 1 rendszámmal.
Ha az ember elismeri a helyszinen a szabálysértést, akkor már nemlehet fellebbezni.
"Akkor pontosítok: úgy szabad közlekedni hogy elől ÉS hátul is kell lenni rendszámnak."
Csak, hogy ne a levegőbe beszéljünk, minden alap nélkül:
326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról
75. §(7) * Az utángyártott rendszámtábla átadásáig, de legfeljebb az utángyártásra irányuló kérelem benyújtását követő harminc napig egy rendszámtáblával is lehet közlekedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!