Eltűnt a segédmotorom adásvételi szerződése, most mit tegyek? (részlet alább)
Figyelt kérdés
Valószínű véletlen kidobtam, mert be volt rakva egy borítékba a biztosítás papírjai közé. Most így hogy tudom bizonyítani a rendőrnek hogy enyém a motor, más papírja nincs..? :/ Ahhoz az emberhez sem tudok visszamenni másolatért akitől vettem, mert nem tudom már a nevét sem.2022. márc. 25. 18:45
1/6 anonim válasza:
ha körözik akkor mindegy hogy van sajtpapírod az adásvételről
2/6 anonim válasza:
Xard le, ha megvan kötve a biztosítás, akkor el fogja hinni a rendőr, hogy az a tied.
3/6 anonim válasza:
Írsz egyet a szomszéddal, azt' le van tudva. A segédmotoros kerékpároknak nincs központi nyilvántartásuk, nem fog feltűnni senkinek.
4/6 krwkco válasza:
Ha jól értem egyetlen papír kell, egy magánemberek által kiállított és tanukkal aláírt vételi szerződés.
Ilyet Te is írhatnál bármikor, de az magánokirathamisítás lenne.
Viszont annak nincs akadálya, hogy eladd egy ismerősnek, és ezt lepapírozzátok. Az illető akár biztosítást is köthet rá.
És néhány nappal később visszavásárolod tőle. Meggondoltad magad. Lesz egy érvényes szerződésed és semmit sem hamisítottál.
5/6 anonim válasza:
ha biztosítást kötöttél az alvázszám alapján, akkor nem kérik az adásvételit. Ha körözik, az hamar előjön, ha nem, akkor meg úgyis tudja a hatóság, hogy az csak egy papír..
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, okosabb lettem kicsit..😃 Kőrözni nem kőrözik, már állított meg a rendőr tavaly szeptemberben, kérte hogy mutassam be a biztosítást, alvázszámot is nézett meg lekérdezte, ja meg lecseszett hogy nincs tükőr a motoromon. Mondtam neki hogy mivel rezeg/rezonál a tükőr így leszedtem mert úgysem látok így semmit. Erre kérdeztw hogy akkor Ön szerint ez egy felesleges elem a motoron?😃 Mondtam neki hogy így igen. Mosolygott, majd visszaadta a papírokat és elment, a biztosítás érdekelte.😃
2022. márc. 26. 17:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!