Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi az oka, hogy nemcsak...

Mi az oka, hogy nemcsak nagyvárosokban van forgalmi vizsga?

Figyelt kérdés
Annak mi az oka, hogy bizonyos kisvárosban is lehet forgalmi vizsgázni? Hiszen ott nincs akkora forgalom meg soksávos utak, meg rengeteg lámpa, zsúfoltság, mint egy megyeszékhelyen, tehát nem ugyanaz a nehézségi szint. Mi alapján dől el, hogy mely városokban van forgalmi vizsga?

2022. márc. 31. 20:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mert ez mit számít? Ez alapján tudsz vezetni vagy mi?
2022. márc. 31. 20:32
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz ráírva a jogsidra, hogy te hol tetted le a forgalmi vizsgádat. Az is lehet jó söfőr aki mondjuk egy kis városba vizsgázik, meg az is lehet szar sofőr aki pesten vizsgázott. A kresz órákon megtanultál mindent. Amúgy meg élesben tanul csak igazán az ember.
2022. márc. 31. 20:34
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Mert a vizsgaútvonalakon mindenféle szituáció van direkt és talán a kisebb városokban még több tudásodat is meg tudod mutatni, mert nem a Pesti dugókban ülsz végig.
2022. márc. 31. 20:40
 4/11 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem simán spórolnak. Mikor én jártam vezetni, akkor csak a rutin volt a városunk tanpályáján, viszont városi vezetéshez meg beautóztunk a 25km-re lévő megyeszékhelyre, ahol voltak jobbkezes utcák meg lámpás kereszteződések.

Volt aki ez miatt ki is vezte a balhét, hogy neki a vezetési óráinak egy része ne a 8-as főúton menjen le, és majd ő bemegy egyénileg és ott ül be az autóba. Persze ez nem is tetszett az oktatónak, és meg is buktatták a vizsgabiztossal.

2022. márc. 31. 20:52
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Mit értesz nehézségi szint alatt?

Azért egy forgalmi vizsga nem egy nagy történet, főleg hogy elvileg felnőtt, értelmes, döntésképes emberek csinálják a jogosítványt...

Másrészt a tanuló a szituációk nagyjával nem is találkozik amúgy sem, csak majd 1-2 évnyi folyamatos vezetés mellett. De még akkor sem mindennel.

Azért tegyük hozzá, Pesten sem alószínű, hogy a dugóban ülnél, mert azért nem a Hungárián meg a Belvárosban a Király utcában oktatnak, hanem a viszonylag csendesebb részeken látni sok oktatóautót. Ezek a részek meg olyanok mint egy kisváros.

2022. márc. 31. 21:28
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk országon belül nehézségi szintről nem nagyon lehet beszélni, a KRESZ midnenhol ugyanaz. Ha arról lenne szó, hogy India vagy Kenya valamelyik szerpentines halálútja, na az már más.
2022. márc. 31. 21:30
 7/11 anonim ***** válasza:
74%

Aki hülye az autó vezetéshez , annak mindegy hogy hol gyakorol és hol vizsgázik.

Én egy nagyon kisvárosban tanultam, egy lámpa nem és volt forgalom semmi.

Képzeld már több évtizede kamionos vagyok.

Szerinted hogy lehet ez ???

2022. ápr. 1. 07:18
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Az az oka, hogy ne kelljen amiatt megyeszékhelyre bebuszozni, vonatozni, hanem legyen helyben is vizsga.

A Kresz mindenhol érvényes és mindenhol tudni kell szabályosan, biztonságosan közlekedni. Én megyeszékhelyen élek és itt is vizsgáztam. A vizsgaútvonalak között van olyan, ami a belvárosban vezet végig, van ami meg egyből kivisz a városból. Utóbbi könnyebb lenne, mint az előbbi? Szerintem nem. Attól, hogy a piros lámpáknál meg kell állni, dugóban araszolsz még nem nehezebb a vizsga.

2022. ápr. 1. 07:41
 9/11 anonim válasza:
Kisvárosban nem is engedném hogy vizsgázhassanak!
2022. ápr. 12. 11:32
 10/11 anonim ***** válasza:
9! hülye pesti! Ugyanannyit ér az én jogosítványom is mint a tied. Már ha egyáltalán van.
2022. ápr. 12. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!