Forgalmi vizsgán a fej/kormány? kapkodás olyan hibának minősül amiért pontot vonnak le?
Most az ez első nem jót irt vagy miért lett lepontozva?
Tényleg pontot ad, nem tudom miért így volt a fejembe hogy levonja.
Azt nem értem, hogy miért baj, ha jobbra néztél pl. kisívű kanyarodás közben. Ha főútra kanyarodsz, akkor szembejöhet egy autó, amelyik szabályosan előz a kereszteződésben.
Ritka, de nagyon veszélyes.
"ha jobbra néztél"
Úgy értem, hogy jobbra is...
Igen, röhejes dolgokért is vonnak le pontot. De ha meglett a vizsgád, akkor szerintem ne foglalkozz vele!
Én annak idején azért kaptam pontlevonást, mert a vegyvizsgálatos beült hátulra középre úgy hogy a középső tükörben csak az ő fejét lássam. A mai eszemmel tudom, hogy ez egy szándékos teszt volt részéről. És azt várta, hogy szóljak rá, hogy üljön arrébb. De akkor 17 évesen vizsgadrukkban ezt nem tettem meg. Ezért leginkább a két külső tükröt használtam + ha kellett hátra is fordultam. Kaptam is a hibapontot, hogy nem követem a középső tükörben a mögöttes forgalmat. Hozzáteszem ma olyan céges autót vezetek, amiben gyárilag nincs is középső tükör. Így is megtettem 22 évet és bő 600.000 km-t balesetmentesen.
A másik ilyen: a gyakorló órákon az oktatóm mindig rám szólt, ha emelkedőn felfelé, erőlködő motornál egy sebességi fokozatot vissza akartam váltani. Mindig azt hajtogatta hogy mit gondolunk mi (mindig többes számban beszélt) mennyit fog ő tankolni?! Az volt a rögeszméje, hogy a lehető legmagasabb sebességi fokozatban fogyaszt legkevesebbet az autó és visszaváltani csak akkor szabad, ha már rángat, egyébként tilos. Vizsgán is bár nem esett jól se nekem, se az autónak, de tartottam magam ehhez (később, azóta sem soha), a vizsgabiztostól kaptam is a hibapontot, miután gyök 2-vel tudtunk felmenni egy dombon, hogy nem megfelelően kezelem a sebességi fokozatokat.
Szóval ez ilyen. Le kell nyelni, kár bosszankodni miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!