Túl sok a cél, és én elveszek benne?
Kisgyerekes anyuka vagyok, jelenleg még itthon (2,5 és 1 évesek). Kb egy év mire aktuális lesz, hogy visszamegyek dolgozni. Szeretném összeszedni magam de sokszor rettenetes fáradt vagyok, másrészt meg rengeteg mindent kellene csinálnom, és ez megbénít. Igyekszem röviden:
Bár nagyszülői segítség nincs, a férjemmel mindent megosztunk. A fáradtság sokszor nem is testi, hanem sokkal mélyebb. Régebben szellemi munkát végeztem, a gyerekek mellett ez abbamaradt. Fel éve kezdtem más irányba tanulni, hát meglepődtem, mennyire bezápult az agyam. Most már jobban megy, de nem úgy, mint régen, de nem azért mert öregebb lettem (28 vagyok még) hanem mert rengeteg minden másra is kell figyelni. Régebben csak magamra kellett..
Amiket szeretnék:25 kiló felesleg jött rám a 2 gyerek után, amiből még bő 10 rajtam van. Szépen lement 15,a maradék 10 megállt, most már megint plusz 13-nál vagyok.
Neki kellene kezdenem angolt és németet is tanulni. Előbbit azért, hogy jobb esélyeim legyenek a munkaerő piacon, másodikat azért, mert azt valaha tudtam, de nem használtam,és szintén hasznát venném. Befejezni a képzést amit elkezdtem. Berendezni a házunkat (3 hónapja költöztünk más városba, lakás felújítás is volt, mit ne mondjak, még mindig pihenem, de még mindig rengeteg dolog lenne ezzel kapcsolatban is )
Ezen felül sok sok mindent fel tudnék sorolni (kezdve a sok alig várom hogy el olvassam felhalmozott könyveken át, az aktuális "harci" helyzet miatti aggódason keresztül a hamarosan munkába állok megint mi lesz akkor stresszével...) ezekre ugye jönnek a napi dolgok is, a főzés mosas takaritas szentháromsága.
Szóval, a kérdésem, ti hogyan birkóztok meg azzal, mikor annyi mindent kellene csinálnotok (nem csak átmenetileg, hanem tartósan) hogy úgy érzitek, csak mentek körbe körbe, nem haladtok előre? Sokszor van, hogy csak nézek ki a fejemből, mert van ugyan fél szabad órám, de nem tudom mibe is fogjak. Az a vége, hogy ledőlök kicsit, ami ugyan jót tesz, de utána lelki furdalasom van. Vagy, olvasok éppen de akkor még azért, mert pl aerobikozhattam volna egyet. Vagy, ha aerobikozok, akkor meg az, hogy angolozhattam volna,ha angolozok, akkor meg az, h tök jó, de annyira az elején vagyok még, mire ebből használható nyelvtudás lesz.. Stb stb. Nem ragozom, értitek. 😅
Nagyon egyszerő, priorizálni kell, azaz kijelölni azt a célt, ami a legsürgősebb, utána a közés, és a hosszú távú célokat. Koncentrálni kell az erőfeszítéseket, így nem forgácsolódik szét az erőd.
Azok közül, amiket írtál, én a te helyedben a következő képpen priorizálnék:
1. a legsürgősebb a ház berendezése. Hogy kényelmesen, rendben éljetek, ez szükséges a testi-lelki jólétetekhez. Erre koncentrálj legelőször.
2. a Fogyás, sport: ezt elvileg folyamatosan kellene csinálni, szerintem nagy szó, hogy már 15kg-t leadtál, csak csináld tovább, amit eddig is, esetleg kicsit több sport vagy diéta: próbáld ki, hogy melyik hat jobban.
3. Nem tudom, hogy mikor akarsz visszamenni dolgozni, de szerintem az angolozást halaszd akkorra, amikor a nagy már oviba jár, szerintem könnyebbség lesz. Különösen akkor, hogyha a 3 évet ki akarod használni a kicsivel is, akkor még ráér ez.
El kéne dönteni, hogy mit akarsz dolgozni. A képzést mindenképp befejezném, a többi tanulást addig félretenném. Diétázni bármelyik közben lehet. Sportolni a gyerkekkel töltött időben a legjobb! Olvasni majd ráérsz később.
Lakást berendezni nem neked kell, hanem nektek.. túlbonyolítod a semmit, majd ledőlsz zabálni és siránkozni. Ezt kéne legfőképp abbahagyni!
Pénzügyi számviteli területén dolgoztam eddig (pénzügyi diplomával) most a mérlegképes könyvelő plusz adótanácsadó képzésre járok, a cél idővel saját vállalkozás. De az még odébb lesz.
Ledőlök zabálni és sirankozni...ebből csak a ledőlök az igaz. Az sajnos viszont többször mint kellene. Majd talán ha lesz olyan, hogy végig alhatom az éjszakát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!