Megbuktan forgalmi vizsgán 8 alkalommal is. Mit tegyek?
Nem való mindenkinek a vezetés, nem való mindenki a forgalomba.
Bár nem írtad, milyen hibákat vétettél a vizsgákon, azért a 8 bukás már elég komoly intő jel. A saját érdekedben sem biztos, hogy kellene vezetned.
"Már lassan 18 hónapja tanulok és 101 órát vezettem oktatókkal. De már nem érzem azt hogy segítene. Mit tanácsoltok?"
Ha úgy érzed, hogy az oktatód tanácsai már nem segítenek, akkor kérd meg, hogy ne irányítson a vezetésben, csak hagyja, hogy közlekedjél arra és úgy, ahogy Te szeretnél. Csak akkor avatkozzon közbe, ha megszegsz egy közlekedési szabályt vagy veszélyhelyzetet okozol.
Próbáld ki ezt.
"meg tudnám szerezni a jogosítványt csak nagyon izgulni szoktam meg ő is látja rajtam mikor remegő kézzel ülök a vizsgán a kocsiba"
Szerintem fizess ki egyetlen órát egy pszichológusnál. Meg fogja mondani, hogy milyen egyszerű módokon tudod legyőzni a szorongásodat.
Nem szégyen ez. Komolyan gondolom.
Tényleg vannak olyan emberek, akiknek az idegrendszere nem képes alklmazkodni azokhoz az elvárásokhoz, amit a forgalomban való részvétel megkövetel.
A saját és más emberek biztonsága sokkal fontosabb annál, minthogy erőltesd a vezetést a közutakon.
A baj inkább az, hogy gyakorta ezek a vezetésre alkalmatlan emberek lefizetik a korrupt vizsgáztatókat. Aztán ez emberek megnyomorodásához vezetett.
Igazából a "nem néztem be jobbkezes utcába" és társai csak szimpla figyelmetlenség, ami az életben viszont balesethez vezethet. Biztos vagyok benne, hogy ennyi óra után már tudod kezelni a kocsit, ismered a táblák, útburkolati jelek jelentését, illetve azt is kennéd-vágnád, hogy a jobbról érkezőnek egyenrangú utak kereszteződésében elsőbbsége van.
Gondolom az izgulás, remegés csak a vizsgára vonatkozik. Én nem gondolnám, hogy emiatt nem vagy való forgalomba. Egyszerűen én is utálom, ha nézik, mit csinálok, főként hibák után kutatva. Nem pont azonos szituáció, de volt sokszor, hogy tudtam a vizsgát, és csak írtam és írtam, viszont amikor a tanár megállt fölöttem, valahogy leblokkoltam, és negatív érzés kerített a hatalmába, hogy mi van, ha butaságokat írtam le, és mit gondolhat most rólam. Aztán amikor elment a tanár, ismét magabiztosan írtam, és jeles is lett a vizsga.
Rossz hír, hogy sajnos egyszer muszáj ezen túlesni. Illetve 8 bukás után gondolom, az előző kudarcaidon is rágódsz, ami szintén visszavet. Az én oktatóm azt szokta mondani, hogy "a múlttal már nem tudunk mit kezdeni, csak töprengeni rajta". Tudom, hogy akaratlanul is eszedbe jutnak az előző vizsgák, de tudatosan kell túllendülnöd rajta.
Én is javaslom a pszichológust, a többiekhez hasonlóan, viszont nem csak a szorongás, hanem a figyelemhiány miatt. Simán kezelhető a probléma, de egy szakember jobban fog tud neked segíteni, mint egy internetes cikk vagy bármilyen segíteni akaró, de pszichológus képesítéssel nem rendelkező ember.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!