Miért mondják hogy az új autó veszít az értékéből?
Sorra olvasom/hallom hogy a jelen helyzetben már drágábban adják el az 1-2 éves autókat mint az újkori vételára volt. Amikor vettem jelentős kedvezményt kaptam, és ahogy nézegettem a használt autós oldalakat, simán megkerestem rajta eddig egy jól fizetett pesti IT-s nettó havi fizetését.
(Az üzemanyagon kívül minden eddigi költséget beleszámolva.)
Most az én autóm is többet ér, mint amennyiért két éve vettem.
Pedig akkor is használt volt.
Most ez van. Régebben nem így volt.
Azért mondják, hogy veszít az értékéből mert veszít az értékéből.
Az, hogy manapság drágább egy autó használtan, mint újan, nem azt jelenti, hogy az értéke lett több, hanem azt, hogy a pénzünk ér sokkal kevesebbet.
Tegyük hozzá 2-3 éve volt egy stabil világhelyzet, relatív stabil gazdaságunk, 310-315 körül mozgott az Euro viszonylag stabilan.
Most meg 375, de kóstolgattuk már a 400-at is. És mellette nem csak az autó drága, egy panellakás is 30-40 millió, újépítésű 1,5-2 millió/m2. Plusz a benzin sem 480 lenne h nem lenne korlátozott ára.
En is új auto parti vagyok, de igaz hogy ahogy kihozod veszít az értékéből, egyből.
Az új autóknak borzasztoan felment az áruk, a legkisebb felszereltségű skoda Fábia 8 millió, what? A par éves autóeg aminek semmi baja, egy karcolás nincs rajta, futott garázsban tartottak, van benne max 40 ezer km, úgy gondolja a tulaja hogy miért is ne adhatna el annyiért mint újonnan? És igaza van, ilyen gazdasági helyzetben. És lássuk be, a legrobb magyar használt autókat vesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!