Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért mondják hogy az új autó...

Miért mondják hogy az új autó veszít az értékéből?

Figyelt kérdés

Sorra olvasom/hallom hogy a jelen helyzetben már drágábban adják el az 1-2 éves autókat mint az újkori vételára volt. Amikor vettem jelentős kedvezményt kaptam, és ahogy nézegettem a használt autós oldalakat, simán megkerestem rajta eddig egy jól fizetett pesti IT-s nettó havi fizetését.

(Az üzemanyagon kívül minden eddigi költséget beleszámolva.)

2022. márc. 29. 18:51
1 2
 1/14 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
Eddig nem így volt.
2022. márc. 29. 18:56
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Most az én autóm is többet ér, mint amennyiért két éve vettem.

Pedig akkor is használt volt.

Most ez van. Régebben nem így volt.

2022. márc. 29. 18:58
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
most hiánygazdaság van, az új hiába "olcsóbb" ha nincs.
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
nekem 5 éves a kocsim, és lassan ez is annyit ér, mint ujkorában :)
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez mostani helyzet, és ez az állítás, meg 2-3 évvel ezelőttig érvényes volt, mert ha kihoztál egy új autót, akkor kapásból százezreket esett az ára amint kihoztad a kereskedésből, mert az új árát neked senki nem fogja odaadni. Utána meg évente száz vagy többszázezret esett az ára. De mint írtam ez 2-3 évvel ezelőtti állapot, de ha egyszer végre rend lesz, akkor megint esnek majd a használtautók árai ahogy öregszenek.
2022. márc. 29. 19:11
 6/14 anonim ***** válasza:
Mert ez a mondás még a Covid, ukrán háború, egekben lévő árfolyamok és az alapanyaghiány előtti időkből származik. Nem volt az olyan ős régen, 2 éve...
2022. márc. 29. 19:45
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Azért azt is nézd meg, hány eurót / liter benzint / kiló kenyeret kaptál annó a pénzedért, és emnnyit kapsz most a picivel többért.
2022. márc. 29. 20:05
 8/14 anonim ***** válasza:
Mert veszít az értékéből. Amint kihozol egy kocsit a szalonból már egyből veszít az értékéből. Nyilván háborús helyzetben ez változhat
2022. márc. 29. 21:03
 9/14 anonim ***** válasza:

Azért mondják, hogy veszít az értékéből mert veszít az értékéből.

Az, hogy manapság drágább egy autó használtan, mint újan, nem azt jelenti, hogy az értéke lett több, hanem azt, hogy a pénzünk ér sokkal kevesebbet.

Tegyük hozzá 2-3 éve volt egy stabil világhelyzet, relatív stabil gazdaságunk, 310-315 körül mozgott az Euro viszonylag stabilan.

Most meg 375, de kóstolgattuk már a 400-at is. És mellette nem csak az autó drága, egy panellakás is 30-40 millió, újépítésű 1,5-2 millió/m2. Plusz a benzin sem 480 lenne h nem lenne korlátozott ára.

2022. márc. 29. 22:30
 10/14 anonim ***** válasza:

En is új auto parti vagyok, de igaz hogy ahogy kihozod veszít az értékéből, egyből.

Az új autóknak borzasztoan felment az áruk, a legkisebb felszereltségű skoda Fábia 8 millió, what? A par éves autóeg aminek semmi baja, egy karcolás nincs rajta, futott garázsban tartottak, van benne max 40 ezer km, úgy gondolja a tulaja hogy miért is ne adhatna el annyiért mint újonnan? És igaza van, ilyen gazdasági helyzetben. És lássuk be, a legrobb magyar használt autókat vesz

2022. márc. 29. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!