Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Erre a célra megfelelő egy...

Erre a célra megfelelő egy ilyen autó?

Figyelt kérdés

Állattartással foglalkozunk, a tanya 3 km-re van a háztól.

Ebből 2 km-t közúton teszek meg, a többi magánút (földút).

Van egy "normális" autóm ami állandóan poros, saras lesz, meg nem szeretem a földúton használni.

Viszont azért, hogy kijárjak oda nem akarok terepjárót venni.

Arra gondoltam, hogy vennék valami olcsó szart amin van műszaki.

Egy ismerősömnek lenne egy 2001-es Suzuki Swiftje, 2024 februárig vizsgás.

Viszont elmondta, hogy plusz pénzért ment át az autó, szóval van az alján rohadás (nincs kilyukadva) a gumik öregek, és a kuplung néha megcsúszik, meg magasan fog, de szerinte addig bírni fogja amíg van vizsga.

130 ezret kérne érte, és nem nagyon akar engedni belőle.

Tudom, hogy erre mindenki azt mondja, hogy egy életveszélyes roncs aminek nincs helye közúton (valószínűleg 4 használt, jó állapotú gumit vennék rá)

Viszont nekem pont ilyen autó kéne ami kivisz oda ezen a távon, papíron részt vehet közúti forgalomban, a rendőr úgysem fog alámászni, hogy rohad e, kívülről meg nem látszik rajta.

Néztem az eladó autókat, Suzuki csak motorhibás van ennyiért, vagy lejárt vizsgás.

Nem mintha számítana de ebben a kocsiban 70 ezer km van, ő a második tulaja, az első a nagyapja volt.

Viszont az utóbbi években munkás autónak használták, mindent is szállítottak benne, úgyhogy a beltere a km ellenére lelakott.

Valószínűleg tőlem a bontóba menne, de nagyjából 200 ezret szánnék rá, hogy ne a szeretett, normális autóm legyen tönkretéve meg összekoszolva a tanyán.

Kérdés, hogy ez az autó megér ennyit?

2022. márc. 26. 20:22
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
*Kétkerekű nem jöhet szóba mert télen is kijárok :)
2022. márc. 26. 20:27
 2/16 anonim ***** válasza:
35%
Azt vedd igen, nem fogsz jobbat találni ennyiért. Sőt, ez nagyon jó áron van.
2022. márc. 26. 20:32
 3/16 anonim ***** válasza:
0%
MErt aztán a Suzuki elmegy sárban hóban is? Nem is tudtam...
2022. márc. 26. 20:34
 4/16 anonim ***** válasza:
0%

nekem is suzukim van 1997 es nagyon jó autó, kilakatoltam.

kuplung csuszik az baj mert a váltót levenni senki nem fogja 2 forintért az fix, és ez a trágya valeo is minimum 20 000 ft már szettben..

szóval inkább nézz jobbat

utóírat remélem az állatokat nem bántjátok, és nem okoztok nekik fájdalmat

2022. márc. 26. 20:41
 5/16 anonim ***** válasza:
25%
Én próbáltam a sz@rt is kinyomni az ezres swiftből földúton(60-80km/h) de nem sikerült. Csupán a motor tartóbak ment szét meg a lengéscsillapító(bár az alapból sz@r volt😂) a motor az bírja. Ne is gondolkozz rajta. 4fasza gumi és már mehetsz is, de nem kell rallyzni. Ajánlom figyelmedbe Ámon Olivér swiftes videoitm
2022. márc. 26. 20:45
 6/16 A kérdező kommentje:

Nem tengelyig érő sár van, és persze, hogy elmegy, ha a mostani autóm is elment mindenhol ahol kellett.

Nyáron felveri az út a port, esőben, hóban meg sáros lesz a kocsi oldala, az nem jelenti, hogy off-road pályán kell kijutni.

Az, hogy egy kuplung 20 ezer...hát a mostani autómhoz 160+munkadíj, szóval ez abszolút megnyugtató infó volt.

Azt hittem ehhez is drágább, de ha ezen felül még valami reális munkadíjat is kalkulál a szerelő lehet megcsináltatom mielőtt tönkre menne :)

2022. márc. 26. 20:47
 7/16 anonim ***** válasza:
0%

" Van egy "normális" autóm ami állandóan poros, saras lesz, meg nem szeretem a földúton használni."

Aztán mi baja lesz ha sáros vagy poros lesz?

Hetente egyszer lemosod és kész, feleslegs ennyi pénzt kiadni meg fizetni rá minden kötelezőt.

És még akkor a rendőr is megfoghat érte.

2022. márc. 26. 20:50
 8/16 anonim ***** válasza:
35%
20-50 ezer lesz a kuplung, 30-50 ezer körül a munkadíj. Szerintem azt a szukit vedd meg amit az ismerősöd árul. Tudsz tőle kérdezni, valószínűbb hogy igazad mond és hasonlók. Megcsinálgatod amit éppen muszáj, egyébként meg csak használod.
2022. márc. 26. 20:54
 9/16 A kérdező kommentje:

Mások vagyunk, én nem szeretem ha egy trágyadomb az autóm.

A cipőmmel is beviszem a sarat, port, és ez a normális autóm egy fiatal, "jobb" kocsi amit nem földúton szeretnék használni.

Megdolgoztam érte, karbantartom, és vigyázok rá -ebbe beletartozik a tisztaság is-.

2022. márc. 26. 20:54
 10/16 anonim ***** válasza:
jó a swift csak alacsony , normális autót valóbban pazarlás ilyen célra használni sár , hó , rossz út megeszi az autót . én elre a célra 4wd ignist használok téli gumival
2022. márc. 26. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!