Használt autó vásárlása után, 24 órán belül Check
Engine hibát adott az autó, élhetek a szavatosággal vagy
ilyenkor mi a teendő?
Figyelt kérdés
A tegnapi nap folyamán vettünk egy használt VW BORA 1.6-ot egy kereskedásből, nem is ez a lényeg. Az autót elhoztam haza, 30km-út illetve elmentem vele reggel munkába, majd vissza, ami másik 10km, az autó egész nap állt, mikor este jöttem haza, kivillant benne a Check Engine lámpa, előtte semmi problémája nem volt, ilyenkor mi a teendő? Köteles a kereskedő visszavenni, vagy megjavítattni?
Nagyon úgy néz ki, hogy ez a kereskedő szándékosan csalt, és ha ezt sűrűn teszi, akkor van gyakorlata a reklamáló vevők elleni harcban is.
De azt kívánom, hogy bár ne lenne igazam.
2022. márc. 26. 08:24
12/23 krwkco válasza:
"kivillant benne a Check Engine lámpa"
Még egy dolog: a kivillant, ugye nem azt jelenti, hogy a gyujtás ráadásakor kigyulladt, majd elaludt?
Folyamatosan világít menet közben is?
2022. márc. 26. 08:26
13/23 anonim válasza:
12. Bizony ezzel kell kezdeni, mert még rendesen ide nem lett leírva hogy hogyan villog vagy világít.
2022. márc. 26. 09:48
14/23 krwkco válasza:
A 11-es hozzászólásommal kapcsolatban igazatok van, hogy megalapozatlan dolog a kereskedőt szándékos és rendszeres csalással vádolni. De ez nagyon hamar ki fog derülni a reklamációhoz való hozzáállásából. Viszont a hanyagság egyértelmű. Elvárható, hogy egy kereskedőnek legyen egy általános hibaolvasója és ha bizonyos flag-ek nincsenek bebillentve, akkor tudnia kell, hogy az autó hibakódjait eladás előtt törölték. Ennyi gondosság -a későbbi vevő érdekében- elvárható tőle.
2022. márc. 26. 10:10
15/23 krwkco válasza:
Egy fontos dologról nem volt eddig szó: Ki szerepel a szerződésen eladóként? A kereskedés? Vagy az előző magánszemély tulajdonos és a kereskedő csak bizományosként járt el?
Az utóbbi esetben a kereskedő jogosan mondja, hogy a panasszal és követeléssel az eladóhoz kell fordulni.
2022. márc. 26. 10:14
16/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ, kereskedő nevén volt az autó, és az átíratás már megtörtént az autó vásárlása után nem sokkal. Viszont reggel mikor elindítottam az autót, már nem világított a lámpa, mentem vele 3-4 km-ert, azóta is volt már beindítva, és nem világít. Sajnos, így hogy nincs aktív hiba jelenleg, nem tudok reklamálni.
2022. márc. 26. 11:58
17/23 anonim válasza:
Attól a hibakódtárolóban eltárolja, így mindenképp érdemes kiolvastatni, hogy megtudjátok mi volt a baj.
2022. márc. 26. 12:26
18/23 Koaxk Ábel válasza:
#16-os
Valószínűleg akkor nincs komoly hiba, ha eltűnt, de attól még a #17-esnek igaza van, én kiolvastatnám, mégis mi a franc van, mert engem idegesítene!
2022. márc. 26. 12:52
19/23 anonim válasza:
Használt autónál (gondolom nem is fiatal), lehet "átmeneti elmezavar", amiért check engine-t dob.
De ha elviszed kiolvastatni, tárolja az eddigi hibákat, és megtudod mire panaszkodott, akkor is ha már nem világít check engine.
Így legalább te is megnyugszol. Valószínűleg valami bagatel jelenségről beszélünk.
2022. márc. 26. 13:30
20/23 anonim válasza:
Van pár ezer forintért bluetoothos obd olvasó pl. Ebayen, veszel egyet és kiolvasod. Máskor nem kell ezért szerelőhöz vinni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!