Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használt autó vásárlása után,...

Használt autó vásárlása után, 24 órán belül Check Engine hibát adott az autó, élhetek a szavatosággal vagy ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
A tegnapi nap folyamán vettünk egy használt VW BORA 1.6-ot egy kereskedásből, nem is ez a lényeg. Az autót elhoztam haza, 30km-út illetve elmentem vele reggel munkába, majd vissza, ami másik 10km, az autó egész nap állt, mikor este jöttem haza, kivillant benne a Check Engine lámpa, előtte semmi problémája nem volt, ilyenkor mi a teendő? Köteles a kereskedő visszavenni, vagy megjavítattni?

#autóvásárlás #használt autó #motorhiba #használt autó vásárlás #használt autó szavatosság #használt autó motorhiba
2022. márc. 25. 23:13
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Először is hibakód olvasás, és a hibától függ a további lépés.

"Köteles a kereskedő visszavenni, vagy megjavítattni?"

Csak ezért nem. Nem új autót vettél.

2022. márc. 25. 23:17
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Olvasd ki a hibakódot, de ez valószínűleg betudható a kornak, szóval esélytelen.
2022. márc. 25. 23:30
 3/23 anonim ***** válasza:
0%

Vidd vissza és nézze meg.

Ha el is viszed szerelő hoz ne mondd meg neki hogy másik szerelőnél is voltál, mert onnantól kezdve bukod a garit.

2022. márc. 26. 00:02
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Miért bukná?

Ki mondta, hogy van rá gari?

Ne keverd a szavatossággal, de az is részletezve van a szerződésben.

2022. márc. 26. 00:36
 5/23 Koaxk Ábel ***** válasza:
60%

Vidd el szerelőhöz, mert a check engine hibakód a legbagatalebb filléres hibától a többszázezres javításig bármi lehet!

Ha olyan a hiba amit úgy érzel nem tudsz, vagy akarsz benyelni, és vélhetően fennállt a vásárlás pillanatában, csak kitörölték a hibakódot stb.. magyarul rejtett hiba és eltitkolták, élhetsz a szavatossággal, főleg kereskedővel szemben!

Aki itt más mondd, ne hallgass rá, én 700 ezret sajtoltam ki a kereskedőből egy 1.2 milliós javításra úgy, hogy vétel után kb 500km-et mentem az autóval! Persze kell hozzá magabiztos fellépés, meg nem árt ha van a közelben egy jó ügyvéd!

Nem szabad baleknak lenni, meg elhinni, hogy használt autót vettél így jártál bárhogy is paliztak be!

2022. márc. 26. 05:46
 6/23 anonim válasza:
0%
Nyugodtan vid vissza a kereskedőnek köteles megjavitani vagy vissza adni az árat.
2022. márc. 26. 05:51
 7/23 anonim válasza:
0%
Ha az adásvételi szerződésben nincs bele irva semilyen hiba akor ez rejtett hibának számít.
2022. márc. 26. 05:52
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Néhányan olyan baromságokat írnak, hogy nemigaz. Első lépés, hogy kiolvasod/kiolvastatod valakivel a hibakódtárolót. El sem tudod képzelni milyen kis semmi dolgok miatt képesek feldobni a check engine-t az autó...
2022. márc. 26. 06:15
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Az biztos hogy elsőnek meg kell nézni milyen hiba egyáltalán,anélkül csak a sötétben tapogatózol.Simán lehet hogy csak most jött ki,15-20 éves autónál bármi előfordulhat akármelyik pillanatban.

Én pár hete vettem egy Civicet 2 millióért,nem kínálat aljából,Mo.-i,szervízkönyves,magántulajtól.Mentem vele pár napot és előjel nélkül megadta magát a kuplung,nehezen vette a fokozatokat a váltó.Ki kellett cserélni 240ezerért,szervíz szerint csak elkopott és ritkább esetben így jön ki.

De nem panaszkodtam mert ez egy használt autó és kopó alkatrész,ez a játék része.

2022. márc. 26. 07:36
 10/23 krwkco ***** válasza:
45%

"Köteles a kereskedő visszavenni, vagy megjavítattni?"

Igen.

Ez a rejtett hiba tipikus esete. Ráadásul nagyon is szándékosnak tűnik. Ha kitörlik a hibakódokat, akkor az autó sorban lefolytat néhány tesztet. Mindegyikhez vannak előfeltételek. (Pl. hideg motor, egy bizonyos mennyiségű üzem adott fordulat felett, stb.) Ezért egy meglevő hiba csak akkor váltja ki a "check engine"-t, ha eljut odáig az ellenőrzés, vagyis késleltetve.

Szinte biztos, hogy ha ez egy egyszerű hiba lenne, az eladó kijavíttatta volna.

Ezért szerintem -minden vizsgálat nélkül- minél előbb jelezd felé, hogy hibás az autó, és ha nem vállalja írásban, hogy kijavíttatja akkor még átírás előtt vetesd vissza a gépet.

2022. márc. 26. 08:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!