Vettem egy hobbiautót; elég, ha hetente kb. egyszer járok vele egyet?
A napi munkába járáshoz, ügyintézéshez stb. semmi szükségem autóra, viszont a típus mindig nagy álmom volt.
A pihenőidejét garázsban tölti - csak akkor veszem elő, ha szép az idő. Ilyenkor azért rendesen megjáratom (200-100 km-eket élvezkedek), de ha épp nincs időm, akkor is ügyelek rá, hogy hetente legalább rendes átmelegedésig meghajtsam (kb. 30 km).
Elég ennyi egy benzines autónak, hogy ne álljanak be az alkatrészei? Egy tank, 100-as benzint nagyjából két hónap alatt fogyasztok el belőle.
Olaj, szűrők cseréje természetesen évente, illetve, ami kell.
Mit tehetek még az állaga megóvása érdekében?
Köszönöm!
Sajnos én is ezt vagyok kénytelen csinálni, soha nem hittem volna hogy ilyen keveset fogok autózni.
Az égvilágon semmit nem kell tenni az állagmegóvás érdekében külön.
Talán annyit, hogy én 100-as benzint tankolok(kéthavonta)
Köszi a megerősítést, srácok! Igaz, lehet rádobok egy védőt majd, de egyelőre olyan szexi a gyári alja, szinte enni lehetne róla :D
Honda S2000 az alany.
Juuuuj, gratula a Hondához! Ezt abszolút megértem! S2000 a világ egyik, ha nem a legjobb élményautója. Nekem mx-5 van, mert új autót akartam és sajnos S2000 nincs újonnan. :( De nagy pacsi mindenkinek, aki tudja, hogy milyen is az igazi autózás! :D 🖐️
Ja, és igen, ez így teljesen jó bánásmód lesz. 👍
Köszönöm! Uhh, a G184-es RF-eket én is nagyon sokáig nézegettem, próbálgattam, de olyat még sokáig tudok venni. Sajnos az S2000-es állomány pedig egyre csökken, és kilőtt az ára; 5-10 év múlva ember legyen a talpán, aki kifizet egyet :D
...meg az az F20C blokk, te jó ég...
Maximálisan egyetértek. Jinba ittai - minél könnyebb autó, hosszában motor, hátsó kerék, manuál. Ez valamiért a BMW-nek sosem jött össze igazán a Z-sorozattal.
Sok, balesetmentes, vigyorgós, pólótutánakifacsarós kilométert kívánok! :D
Grat a kocsihoz! :) Vigyázz rá! Type-R van a családban, de S2000-t még nem vezettem, nagy élmény lehet!
Nekem is könnyű és hátsókerekes, viszont a motor keresztben. Bár nem elöl, hanem középen. A jinba ittai itt is megvan. :)
Egy MR2-es.
Köszönöm!
Jaaajj igen, ismerem <3 - ha nem találtam volna egy épkézláb Hondát, a b-verzióm egy W20-as MR2 lett volna. Igazi, középmotoros kult-gép, a legszigorúbb japán elvek szerint. Sok mosolyt neked még vele! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!